Geologian tutkimuskeskus

Rikastustekniikka ja koetehdastoiminta

GTK Mintecin valmiuksiin kuuluvat jauhatustestit ja rikastuskokeet eri menetelmillä sekä hydrometallurgian ja prosessikemian tutkimus. Koetehtaassa on monipuoliset laitevalikoimat kaikkiin yksikköprosesseihin kuten murskaus, homogenisointi, jauhatus, luokitus, vaahdotus, magneettierotus, ominaispainoerotus, raskasväliaine-erotus, sakeutus ja suodatus. Prosessinohjaus ja tiedonkeruu tapahtuvat uudenaikaisella prosessinohjausjärjestelmällä. Online-analysaattorilla mitataan perusmetallien pitoisuudet ja partikkelikoot suoraan lietevirroista.

Ainutlaatuinen koetehdaskokonaisuus mahdollistaa eri yksikköprosessien yhdistelyn räätälöidyksi kokonaisuudeksi, jonka avulla voidaan saada kuva teollisen mittakaavan rikastusprosessin tehokkuudesta ja arvioida mineraaliesiintymän kaupallista hyödynnettävyyttä. Avustamme tarvittaessa asiakkaitamme prosessien perussuunnittelussa, joka tällöin voi sisältää prosessikaavion laadinnan, laitteiden mitoituksen, käyttö- ja investointikustannusten arvioinnin ja layout-suunnitelman. Prosessisuunnittelun edellyttämät perustiedot saadaan luotettavimmin asiakkaan materiaalilla suoritettujen laboratoriokokeiden perusteella tehdystä pilot-ajosta.

GTK Mintecin palveluihin kuuluvat

Tutkimuksissamme on vuosien mittaan ollut laaja kirjo erilaisia malmeja ja muita materiaaleja, joista keskeisimpiä ovat olleet:

arrow Ota yhteyttä asiantuntijoihimme

 

Sivun URL: http://www.gtk.fi/asiantuntijapalvelut/mineraalivarat/mineraalitekniikka/rikastustekniikka/index.html

Sivu luotu: 16.01.2019