Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätiedot

Geotietokeskus

Geotietokeskus – yhteiskunnalle

Geotietokeskuksena GTK kokoaa, säilyttää, jalostaa ja tarjoaa asiakkaidensa käyttöön keskeisen ja kattavan geologisen tiedon Suomesta. Eri toimijat saavat tarvitsemansa ajantasaisen geotiedon kansallisesta geotietovarannosta.

Geotietokeskus – tiedon tuottajille

Tiedon säilyttäminen, ylläpito ja jakaminen ovat kalliita prosesseja ylläpitää. GTK:lla on laajin asiantuntemus geotiedon ylläpitoon ja jakamiseen. GTK:n vastaanottama geotieto on tiedon tuottajien käytettävissä edelleen jalostettuna ja yhtyeensopivana muiden tuottaman tiedon kanssa ja jaossa digitaalisena sekä GTK:n omissa ja yhteisissä kansallisissa palveluissa.

Geotietokeskus – tiedon hyödyntäjille

Geotietokeskus palvelee kaikkia geotiedon tarvitsijoita – elinkeinoelämää, erityisesti mineraalisektoria, sekä maankäytön ja rakennetun ympäristön kehittämistä, tieteellistä tutkimusta ja viranomaisia. Jaettavat tietotuotteet ovat ajantasaisia ja niitä kehitetään asiakastarpeita vastaavasti. Laajasti käytetyt ja maankattavat tuotteet lisensoidaan Avoimen lisenssin mukaisesti.

Geotietokeskus – GTK:lle

Geotietokeskus-toiminta on GTK:n tehtävän ja strategian mukainen rooli.
Geotietokeskuksen toimintaa kehitetään osana kansallista digitaalista tieto- ja palveluarkkitehtuuria yhdessä muiden toimijoiden kanssa ja palveluita toteutetaan yhteistyössä mm. Paikkatietoalustan kanssa. Asetus GTK:sta määrittelee tutkimuskeskuksen yhdeksi tehtäväksi huolehtia toimialan tiedonkeruusta ja tietohuollosta. Kaivoslaki määrittelee GTK:n tehtäväksi kaivosviranomaisten keräämän tiedon säilyttämisen ja jakelun.
 

Lisätiedot:
Mikko Eklund
johtaja; digitaalisuus ja tietovarannot
mikko.eklund_gtk.fi