Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätiedot

Hyvinvoiva ja osaava henkilöstö

Henkilöstön työhyvinvoinnin ja osaamisen edistäminen on tärkeä asia GTK:lla. Kannustava työilmapiiri on keskeinen henkilöstön työhyvinvoinnin tekijä. GTK pyrkii määrätietoisesti edistämään kannustavan ja uusille ideoille avoimen työskentelyilmapiirin rakentumista.

Työhyvinvoinnin kehittymistä seurataan GTK:lla säännöllisesti henkilöstötutkimusten avulla. Tulokset käydään huolellisesti läpi henkilöstön kanssa keskustellen. Tämän perusteella kukin yksikkö ja ryhmä valitsevat itselleen kehittämiskohteet ja sopivat toimenpiteistä.

Henkilöstön hyvinvointi edellyttää hyvää johtamista ja esimiestyötä. GTK:lla esimiehille järjestetään säännöllisesti koulutusta muun muassa esimiestyön perusvalmennuksen ja coaching-ryhmien muodossa. GTK:lla järjestetään lisäksi vuosittain johdon ja esimiesten yhteiset esimiespäivät, joiden aikana käsitellään ajankohtaisia asioita.

Henkilöstön hyvinvointia tuetaan myös tavanomaista kattavammalla työterveyshuollolla. GTK tekee Suomen Terveystalon kanssa yhteistyötä työhyvinvoinnin edistämiseksi. Sairaanhoidon lisäksi GTK on sopinut Suomen Terveystalon kanssa ennaltaehkäisevistä toimenpiteistä, joihin kuuluvat muun muassa työpaikkaselvitykset ja ikäryhmätarkastukset.

Työhyvinvointia edistävät myös henkilöstökerhot, jotka toimivat aktiivisesti Espoossa, Kokkolassa, Kuopiossa ja Rovaniemellä ja järjestävät monipuolista liikunta- ja virkistystoimintaa. Lisäksi järjestetään säännöllisesti työvirepäiviä sekä yksiköiden kehittämispäiviä.

Henkilöstön korkeatasoisen osaamisen ylläpitäminen ja kehittäminen on keskeinen henkilöstöstrateginen tavoite GTK:ssa. GTK pyrkii tarjoamaan henkilöstölle haasteellisia ja heidän osaamistaan vastaavia työtehtäviä. Osaamista kehitetään muun muassa monipuolisen koulutuksen keinoin sekä tukemalla kansainvälistä tutkijavaihtoa ja jatko-opintoja. Geologisen osaamisen ylläpitämiseen ja kehittämiseksi on luotu yhteinen foorumi, GTK-akatemia, jossa organisaation omat huippututkijat toimivat kouluttajina jakaen alan uusinta tietoa.

Vuosittain käytävän tavoite- ja kehityskeskustelun yhteydessä jokaiselle henkilölle laaditaan lyhyen ja pitkän aikavälin kehittymissuunnitelma ja sovitaan konkreettisista toimista osaamisen kehittämiseksi.
 

Paluu Työpaikat-sivulle