Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätiedot

Uratarinoita

Philipp Schmidt-Thomé, Päällikkö, kansainvälinen vienti

Tulin Geologian tutkimuskeskukseen vuonna 1998. Olen saanut maantieteilijän koulutuksen Saksassa (MSc, sivuaineina geologia ja maaperätiede) ja olen suorittanut jatko-opintoja hydrogeologian ja rakennusgeologian aloilta. Urani GTK:ssa alkoi sattumalta. Jatko-opintojen jälkeen minulle tarjottiin täältä työharjoittelupaikkaa. Vähäisestä työkokemuksestani huolimatta minulle tarjottiin pian työtä projektipäällikkönä. Tämä on eräs huomaamani ero muihin työympäristöihin verrattuna: täällä henkilö voidaan hyvinkin valita työhön tietyssä projektissa tarvittavien taitojen perusteella eikä asemansa tai ammattinimikkeensä vuoksi. GTK:ssa myös nuoremmilla tieteentekijöillä on mahdollisuus saada vastuuta ja kokemusta vaativista työtehtävistä heti työuransa alkutaipaleella.

Ensimmäisen projektipäällikkötyöni jälkeen aloin keskittyä ulkoisiin rahoitusmahdollisuuksiin, kuten EU-hankkeisiin ja Maailmanpankkiin. Näiden projektien tuloksia julkaistiin ja jaettiin varhaisesta vaiheesta alkaen ja niitä on lainattu EU-asiakirjoissa ja päätöksenteossa paikallisella ja alueellisella tasolla. Projektien julkaistut tulokset ja GTK:n johtajien suositukset viitoittivat tietä vuonna 2007 valmistuneelle väitöskirjalleni. Kaikki tämä on johtanut toistuviin asiantuntijakutsuihin, esimerkiksi EU-tason ja muiden ulkomaisten organisaatioiden asiantuntijatehtäviin. Yhteistyö yliopistojen kanssa on johtanut dosentin virkaan kolmessa eri yliopistossa. Esimieheni GTK:ssa tukevat näitä ulkoisia tehtäviä, sillä he ymmärtävät, että ne auttavat jakamaan GTK:n asiantuntemusta entistä laajemmin ja laajentamaan kansainvälistä verkostoamme.

Suomen kieli on todella haastavaa. Onneksi kieltä ei ole pakko puhua, sillä suurin osa projektitöistä tehdään joka tapauksessa englanniksi. Kielen osaamisesta on kuitenkin hyötyä, sillä se on ainoa keino osallistua keskusteluun kaikilla tasoilla. Minulta kesti vuosia pystyä käyttämään suomea työkielenä, ja opittavaa on edelleen paljon. Onneksi kollegani ovat erittäin kärsivällisiä ja kannustavia.

Mielestäni GTK on hyvä työnantaja ja nautin työstäni todella paljon. 

 Philipp Schmidt-Thomé 
Päällikkö GTK Espoo

 Paluu uratarinoihin