Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätiedot

Uratarinoita

Mari Kivinen, Tutkija

Tärkein tehtäväni on tutkimustyö, jossa sovellan geologista osaamista yhteiskunnallisiin teemoihin. Tutkimustyöhön liittyy lähtökohtaisesti sekä aineiston hankintaa ja sen tulkitsemista että tulosten julkaisemista kotimaisissa ja kansainvälisissä tiedelehdissä. Tutkimusta teen yhteistyössä esimerkiksi yliopistojen tai muiden tutkimuslaitosten kanssa, joten työni vaatii paljon kommunikaatio- ja yhteistyökykyä. Tutkimuksen lisäksi osallistun uusien hankkeiden valmisteluun, jolloin rahoitushakemusten kirjoittaminen ja hankkeiden kokonaissuunnittelu kuuluvat tehtäviini.

Koulutukseltani olen geologian tohtori ja työskentelin jo väitöskirja-aikanani GTK:lla. Väitöskirjani puitteissa lähdin suuntaamaan osaamistani soveltavan geologian suuntaan. Tämä tarkoittaa, että sovellan työssäni ja tutkimuksessani geologista tietoa yhteiskunnalliseen tutkimukseen. Malmien ominaisuuksia tutkitaan luonnontieteellisin ja teknologisin menetelmin, mutta kun niiden hyödyntämistä ryhdytään suunnittelemaan ja toteuttamaan, ollaan jo yhteiskunnallisten asioiden äärellä – tämä rajapinta on mielestäni kiehtova. Käytännön työssäni tämä voi näkyä esimerkiksi kaivostoiminnan synnyttämien kipupisteiden ennakointina eri osapuolten, paikallisten ihmisten, kuntien ja kaivosyhtiöiden, kesken.

Parasta työssäni on se tunne, kun saan valmiiksi julkaisun tai ratkottua jonkin ongelman. Mielenkiintoisia ovat myös kansainväliset EU-hankkeet, joissa olen ollut mukana. Verkottuminen onkin oleellinen osa työtäni.


Mari Kivinen
Tutkija GTK Espoo

 Paluu uratarinoihin