Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätiedot

GTK:n näyte- ja kokoelmapolitiikan peruslinjaukset

  1. GTK kehittää jatkuvasti näytemateriaalinsa käytettävyyttä sidosryhmiensä hyödyksi ja oman toimintansa tehostamiseksi.
  2. GTK:n näytemateriaali jaotellaan selkeisiin luokkiin (kokoelmat, näytearkistot jne.), joille on määritelty vastuutahot ja joista ylläpidetään ajantasaisia luetteloita. GTK:n omistama arkistoitu näytemateriaali on julkista, esim. Kairasydänarkiston näytteet.
  3. GTK voi omilla päätöksillään kartuttaa, ryhmitellä ja hävittää omistamaansa ja hallussaan pitämäänsä näytemateriaalia. Tästä poikkeuksia ovat mm. Kaivoslain perusteella tai sopimuksella määräaikaisesti säilytettäviksi määritellyt näytteet.
  4. Mikäli GTK säilyttää muiden omistamia näytteitä on säilytyksen perustuttava sopimukseen, jossa on kuvattu säilytyksen ehdot (säilytysaika, irtisanomisehdot, säilytyksestä koituvien kustannusten kattaminen sisältäen mahdollisen hävittämisen tai omistajalle palauttamisen).

Kansallisena geotietokeskuksena GTK tarjoaa tietoaineistojensa ohella näytemateriaalia kaikkien kiinnostuneiden käyttöön, sopimuksen mukaan. Näytteiden käyttöön saanti voi edellyttää maksullista palvelua.

Lisätietoja: johtaja, digitaalisuus ja tietovarannot Mikko Eklund ja erikoisasiantuntija Antti Kahra

Takaisin


 

 
 

Tietotuotteiden käyttöehdot

Peruslisenssi
Avoin lisenssi
Aineistopolitiikka