Julkaisutoiminta

Pidämme tärkeänä, että GTK:ssa tehtävän tutkimuksen tulokset julkaistaan tulosten ja niiden merkityksen kannalta sopivalla foorumilla. GTK:n omat sarjat ovat avainasemassa julkaistaessa kansallista ja alueeseen sidottua uutta ja merkittävää tietoa. GTK:n julkaisutoiminta ja ennakkotarkastusmenettely on puolueetonta, korkeatasoista ja noudattaa hyvää tieteellistä käytäntöä.

GTK:n julkaisusarjat

Bulletin-sarjaa on julkaistu vuodesta 1895 alkaen, ensin ranskankielisellä nimellä Bulletin de la Commission géologique de Finlande ja vuodesta 1971 lähtien nimellä Geological Survey of Finland, Bulletin. Bulletin on kansainväliseen levitykseen tarkoitettu tieteellinen monografiasarja, jonka julkaisukieli on englanti. Bulletinin käsikirjoitukset ennakkotarkastaa kaksi riippumatonta tarkastajaa. Bulletinilla on 3-henkinen toimituskunta.

Special Paper -sarjassa julkaistaan temaattisia kokoomajulkaisuja, mm. kongressiesitysten tiivistelmiä. Sarja on aina englanninkielinen ja sen julkaisut on ennakkotarkastettu.

Tutkimusraportti - Report of Investigation on verkkojulkaisu. Se painetaan vain tarvittaessa. Sarjassa julkaistaan mm. erilaisten tutkimusten tuloksia ja raportteja, tietokantoja ja digitaalisia aineistoja. Sarja on ennakkotarkastettu. Julkaisukielet ovat suomi ja englanti, sekä tarvittaessa ruotsi.

Opas-Guide -sarjassa julkaistaan erilaisia kartoitus-, ekskursio-, työtapa- ym. oppaita, kotimaisilla kielillä tai englanniksi. Opas voi olla myös pelkästään verkkoversiona.

Lisäksi GTK julkaisee tarpeen mukaan muita julkaisuja, esim. kirjoja tai nippuväitöskirjoja erillisinä erikoisjulkaisuina, kotimaisilla kielillä tai englanniksi. Erikoisjulkaisut voivat olla myös pelkästään verkkoversiona.

Turvetutkimusraportit-sarjassa julkaistaan lyhennelmä tietyn alueen turvetutkimusten arkistoraportista. Ennen vuotta 2014 julkaistut raportit ovat saatavilla sekä painettuna/monistettuna että verkkoversiona, uudemmat ainoastaan verkkoversiona.

Kattavat tiedot kaikista GTK:n julkaisuista ja kartoista löydät Hakku-palvelusta. GTK:n Verkkokauppa on nyt osa Hakku-palvelua.

 
 

GTK:n julkaisujen ilme

 

GTK:n tutkijoiden ja asiantuntijoiden vertaisarvioidut julkaisut ja artikkelit

arrow 2017

arrow 2016

arrow 2015