GTK:n julkaisusarjat

Ohessa luettelo ja esittely aktiivikäytössä olevista GTK:n julkaisusarjoista.
Kattavat tiedot kaikista GTK:n julkaisuista ja kartoista löydät Hakku-palvelusta. Maksulliset julkaisut ja kartat voit hankkia verkkokaupasta.

Bulletin

Bulletin

Bulletin-sarjaa on julkaistu vuodesta 1895 alkaen, ensin ranskankielisellä nimellä Bulletin de la Commission géologique de Finlande ja vuodesta 1971 lähtien nimellä Geological Survey of Finland, Bulletin. Bulletin on kansainväliseen levitykseen tarkoitettu tieteellinen monografiasarja, jonka julkaisukieli on englanti. Bulletinin käsikirjoitukset ennakkotarkastaa kaksi riippumatonta tarkastajaa. Bulletinilla on 3-henkinen toimituskunta, jonka viran puolesta muodostavat GTK:n tutkimusjohtajat ja GTK:n julkaisusarjojen tieteellinen toimittaja.
 

 

Special Paper

Special Paper

Special Paper-sarjaa on julkaistu vuodesta 1987 alkaen. Sarjassa julkaistaan temaattisia kokoomajulkaisuja, mm. kongressiesitysten tiivistelmiä. Sarja on aina englanninkielinen ja sen julkaisut on ennakkotarkastettu.
 

 

Tutkimusraportti - Report of Investigation

Tutkimusraportti

Sarjassa julkaistaan:
- GTK:n tutkimusten, luonnonvara-arvioiden ja muiden tutkimusten raportteja
- Tietokantoja ja muita digitaalisia aineistoja
- GTK:ssa tehtyjen radiometristen ikämääritysten tuloksia
- Ydinjätteiden sijoitustutkimusten raportteja
- Muita mahdollisia raportteja (esim. erikoiskarttojen selityskirjat)
Sarja on ennakkotarkastettu. Julkaisukielet ovat suomi ja englanti, sekä tarvittaessa ruotsi. Tutkimusraportti on verkkojulkaisu. Se painetaan vain tarvittaessa. 
 

Opas - Guide

Opas - Guide

Opas-sarjassa julkaistaan erilaisia kartoitus-, ekskursio-, työtapa- ym. oppaita, kotimaisilla kielillä tai englanniksi. Opas voi olla myös pelkästään verkkoversiona.
 

 

Erikoisjulkaisut

Erikoisjulkaisut

Lisäksi GTK julkaisee tarpeen mukaan muita julkaisuja, esim. kirjoja tai nippuväitöskirjoja erillisinä erikoisjulkaisuina, kotimaisilla kielillä tai englanniksi. Erikoisjulkaisut voivat olla myös pelkästään verkkoversiona.
 

 

Turvetutkimusraportit

Turvetutkimusraportit

Turvetutkimusraportit-sarjassa julkaistaan lyhennelmä tietyn alueen turvetutkimusten arkistoraportista. Ennen vuotta 2014 julkaistut raportit ovat saatavilla sekä painettuna/monistettuna että verkkoversiona, uudemmat ainoastaan verkkoversiona.
 

 

 Takaisin

 
 

GTK:n julkaisujen ilme