Santsikuppi – Ajankohtaisia avauksia tutkimuslaitoksista

Kuinka tutkimuksella luodaan kilpailukykyä ja hyvinvointia? Miltä näyttää matka hiilineutraaliin Suomeen ja Eurooppaan? Miten tutkimuslaitokset varautuvat kriiseihin? Tutkimuslaitosten yhteisessä Santsikuppi Twitter Livessä otetaan vielä yksi kuppi kahvia ja tarjoillaan tuoreita tutkimukseen pohjautuvia näkökulmia ajankohtaisiin aiheisiin.

Elokuussa Tulanetin Twitter-tilillä (@TulanetFi) käydään tiukkaa tutkimukseen pohjautuvaa keskustelua, kun Suomen eturivin tutkimuslaitosten edustajat kerääntyvät saman pöydän ääreen. Kahvikupillisen aikana tutkijat ja tutkimuslaitosten johtajat puivat tämän hetken tärkeimpiä teemoja. Keskusteluja voi seurata suorana Tulanetin Twitter-tilillä aina tiistaiaamuisin klo 9.

Ensimmäisen santsikupin äärellä keskustellaan tutkimuksen edellytyksistä luoda kilpailukykyä ja hyvinvointia. Tutkimuslaitoksilla on tärkeä rooli Suomen kilpailukyvyn ja kestävän kasvun takaajina. Mitä kaikkea tutkimuslaitosten ja yritysten yhteistyö mahdollistaa ja millainen on polku tutkimuksesta innovaatioon?

Tutkimuslaitokset tekevät pitkäjänteistä tutkimustyötä, yritysten kautta taas tuloksia ja innovaatioita voidaan saada käytäntöön ja kaupallistettua. Yhteistyössä yritysten kanssa tutkimuslaitokset ovat mukana ratkaisuissa, joilla edistetään muun muassa kiertotaloutta ja hiilineutraaliutta. 90-luvun lamasta noustiin tutkimukseen panostamalla, sama resepti toimii koronasta toipumiseenkin.

Sarjan ensimmäisessä keskustelussa 11.8. mukana ovat GTK:n pääjohtaja Mika Nykänen, Maanmittauslaitoksen ylijohtaja Jarkko Koskinen, Työterveyslaitoksen johtaja Kirsi Ahola ja VTT:n pääjohtaja Antti Vasara.

 

Santsikuppi-keskustelujen teemat:

Tiistai 11.8. klo 9: Miten tutkimus luo kilpailukykyä Suomelle?
Tiistai 18.8. klo 9: Mitkä ovat seuraavat askeleet kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa?
Tiistai 25.8. klo 9: Miten tutkimuslaitokset varautuvat hyvinvointiamme uhkaaviin kriiseihin?

Keskustelusarjassa ovat mukana VTT, Työterveyslaitos, Maanmittauslaitos, Geologian tutkimuskeskus, Suomen ympäristökeskus, Luonnonvarakeskus, Ilmatieteen laitos, Ruokavirasto, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos sekä Säteilyturvakeskus. Keskusteluja moderoi Kaskas Median Maria Ruuska.