Asiantuntija/Erikoisasiantuntija (projektien johtaminen), 2 paikkaa

Julkaisupäivä
06.06.2024
Haku päättyy
05.08.2024 16.15
Paikkakunnat
Espoo, Kokkola, Kuopio, Rovaniemi
Linkki Valtiolle.fi -palveluun
Hae tehtävää

Geologian tutkimuskeskuksessa teemme työtä maamme hyväksi. Tuotamme puolueetonta tutkimustietoa, josta on apua esimerkiksi ilmastonmuutoksen, energiamurroksen ja kiertotalouden haasteiden ratkaisemisessa. Yli 400 asiantuntijaamme ovat erikoistuneet mineraalitalouteen, energia-, vesi- ja ympäristökysymyksiin sekä digitaalisiin ratkaisuihin. Yhdessä suomalaisten ja kansainvälisten kumppaneidemme kanssa rakennamme kestävää, hiilineutraalia tulevaisuutta. GTK on työ- ja elinkeinoministeriön alainen tutkimuslaitos. www.gtk.fi

Asiantuntija/Erikoisasiantuntija (projektien johtaminen), 2 paikkaa

Geologian tutkimuskeskus hakee kahta asiantuntijaa/erikoisasiantuntijaa Mineraalitalouden ratkaisut -tulosyksikköön. Tehtävät sijoittuvat Mineraalitiedon hallinta ja ennakointi -ryhmään ja Malmigeologia ja mineraalisysteemit -ryhmään. Toimipaikkasi on Espoo, Kokkola, Kuopio tai Rovaniemi ja sinulla on mahdollisuus joustavaan etätyöhön Suomen sisällä.

Tehtävänäsi on toimia mineraalialaan liittyvien kotimaisten ja kansainvälisten projektien päällikkönä. Johdat osaamisestasi ja kokemuksestasi riippuen erityyppisiä ja eri kokoisia projekteja. Vastaat projektien suunnittelusta, rahoitusten hakemisesta, toteuttamisen koordinoinnista ja raportoinnista. Myös sidosryhmä- ja asiakasyhteistyö Eurooppa- ja globaalitasolla kuuluvat tehtäviisi.

Vastuullasi on johtaa sekä tieteellisiä tutkimus- ja kehitysprojekteja että suoria asiakastoimeksiantoja huomioiden kokemus- ja osaamistaustasi. Mineraalitiedon hallinta ja ennakointi -ryhmän projektit liittyvät geologisten ongelmien ratkaisemiseen, kestävään raaka-aineiden hallintaan sekä arvoketjujen riskienhallintaan tutkimustietoa hyödyntämällä. Malmigeologia ja mineraalisysteemit -ryhmän projektit liittyvät mineraalisysteeminen ja mineraalipotentiaalin tutkimukseen ja asiantuntijapalveluihin. Toimit tarvittaessa laajemminkin GTK:n projektien johtamistehtävissä.

Tulet työskentelemään noin 60-hengen Mineraalitalouden ratkaisut -tulosyksikössä, jonka Mineraalitiedon hallinta ja ennakointi -ryhmä koostuu 12 asiantuntijasta ja Malmigeologia ja mineraalisysteemit -ryhmä koostuu 13 asiantuntijasta. Toimintaamme ohjaa GTK:n strategia, jonka painopiste kriittisten raaka-aineiden saatavuus on yksikön tutkimustyön keskiössä.

 Hakijalta odotettu koulutus, kokemus ja osaaminen  

 • Tehtävään soveltuvaa ylempää korkeakoulututkintoa
 • Projektijohtamisen ja -valmistelun perusosaamista
 • Sujuvaa englannin kielen kirjallista ja suullista osaamista
 • Valmiutta ja halukkuutta matkustamiseen kotimaassa ja ulkomailla

Hakijalle eduksi luettava koulutus, kokemus ja osaaminen

 • Geologinen tai mineraalialaan liittyvä osaaminen
 • Tohtorin tutkinto tehtävään soveltuvalta alalta
 • Monipuolinen ja ajantasainen kokemus projektien valmistelusta ja johtamisesta
 • Projektinhallintaan ja projektijohtamiseen liittyvät koulutukset/sertifikaatit
 • Kokemus projektitiimien ja usean projektipartnerin johtamisesta
 • Valmiit kotimaiset ja kansainväliset verkostot
 • EU:n ja muiden kansainvälisten sekä kotimaisten rahoituslähteiden tuntemus
 • Sujuvaa suomen kielen kirjallinen ja suullinen osaaminen

Hakijalta toivotut henkilökohtaiset ominaisuudet

Sinulla on erinomaiset yhteistyö-, verkostoitumis- ja viestintätaidot. Olet muutoskykyinen tiimipelaaja, sparrailet mielelläsi ja autat tiimiä onnistumaan yhdessä. Haluat innovoida ja oppia uutta, kestät painetta ja osaat priorisoida.

Tarjoamme sinulle

Tarjoamme sinulle tehtävän kansainvälisessä toimintaympäristössä ja mahdollisuuden vaikuttaa omaan työhösi. Pääset työskentelemään monimuotoiseen yhteisöön, jossa arvostetaan jokaisen työpanosta. Uudistamme määrätietoisesti osaamistamme ja toimintaamme. Henkilöstön hyvinvoinnista huolehdimme laaja-alaisen työhyvinvointia tukevan toiminnan avulla. Tarjoamme lisäksi valtionhallinnon lomaedut sekä modernin ja monipaikkaisen työn puitteet, kuten joustavan työajan ja etätyömahdollisuudet. Tutustu meihin lisää: www.gtk.fi/ura-gtkssa

Palkkaus

Tehtävän palkkaus määräytyy vaativuusluokan 9-10 sekä tehtävään valittavan henkilön osaamisen mukaan. Palvelussuhteen alkuvaiheessa kokonaispalkka on 4311-5226 €/kk.

Muut tehtävään liittyvät tiedot

Tehtävä alkaa 1.10.2024 tai sopimuksen mukaan. Työsuhde on toistaiseksi voimassa oleva. Tehtävässä noudatetaan työsopimuslain 4 § mukaista koeaikaa.

Lisätietoja antavat tulevat esihenkilöt, Malmigeologia ja mineraalisysteemit -ryhmän ryhmäpäällikkö Hanna Leväniemi puh. +358295032271, hanna.levaniemi@gtk.fi, tavoitettavissa puhelimitse 17.6 klo 14-16 ja 25.7 klo 9-11 sekä Mineraalitiedon hallinta ja ennakointi -ryhmän ryhmäpäällikkö Mika Posio puh. +358295030046, mika.posio@gtk.fi, tavoitettavissa puhelimitse 2.8 klo 9-11.

Edistämme tietoisesti henkilöstömme monimuotoisuutta ja yhdenvertaisuutta, joten kannustamme monenlaisia ja erilaisista taustoista tulevia ihmisiä hakemaan tehtäviämme. Kansainvälistyvä työyhteisömme on yksi esimerkki monimuotoisuudestamme. Meistä 91 % on suomalaisia ja 9 % muita kuin suomen kansalaisia.

Lähetäthän hakemuksesi ansioluetteloineen valtiolle.fi-järjestelmän kautta 5.8.2024 klo 16.15 mennessä. Työavain 5560.

Haastattelut on suunniteltu pidettäväksi elokuun aikana.

Huomioithan, että hakijoiden nimet ja hakemukset liitteineen ovat julkisia.

 

 

Hae tehtävää