Asiantuntija (Järjestelmäasiantuntija)

Julkaisupäivä
13.03.2023
Haku päättyy
30.03.2023 16.15
Paikkakunnat
Espoo, Kokkola, Kuopio, Rovaniemi
Työavain Valtiolle.fi -palveluun
32-449-2023

Geologian tutkimuskeskuksessa teemme työtä maamme hyväksi. Tuotamme puolueetonta tutkimustietoa, josta on apua esimerkiksi ilmastonmuutoksen, energiamurroksen ja kiertotalouden haasteiden ratkaisemisessa. Yli 400 asiantuntijaamme ovat erikoistuneet mineraalitalouteen, energia-, vesi- ja ympäristökysymyksiin sekä digitaalisiin ratkaisuihin. Yhdessä suomalaisten ja kansainvälisten kumppaneidemme kanssa rakennamme kestävää, hiilineutraalia tulevaisuutta. GTK on työ- ja elinkeinoministeriön alainen tutkimuslaitos. www.gtk.fi.

Asiantuntija (Järjestelmäasiantuntija)

Geologian tutkimuskeskus hakee järjestelmäasiantuntijaa Tietoratkaisut -tulosyksikköön. Toimipaikkasi on Espoo, Kokkola, Kuopio tai Rovaniemi ja voit tehdä töitä joustavasti myös etänä.

Tehtävänäsi on toimia digitaalisten ratkaisujen järjestelmäasiantuntijana pääasiassa geologisen aineiston hyödyntämiseen liittyvien tietojärjestelmien, paikkatiedonhallintaratkaisujen ja sovellusten suunnittelussa, määrittelyssä ja toteutuksessa, ylläpidossa sekä tiedonjakelun kehittämisessä. Tehtävään voi sisältyä laajojenkin järjestelmä- ja sovelluskokonaisuuksien suunnittelua ja toteutusta ja sinulla on myös mahdollisuus erikoistua esim. tietoarkkitehdin tehtäviin. Tässä roolissa odotamme sinulta myös sovelluskehityksen perusosaamista, sillä tehtävässä osallistut myös sovelluskehitykseen, osana sovelluskehitystiimiä. Sinun on myös halutessasi mahdollista päästä vetämään kehitysprojekteja, sekä mukaan GTK:n monipuoliseen kansainväliseen toimintaan.

Etsimme motivoitunutta ja kehittymishaluista henkilöä toteuttamaan moderneja tietojärjestelmiä. Sinun ei tarvitse olla kaikkien alojen asiantuntija, mutta toivomme, että olet valmis pitkäjänteisesti kehittämään itseäsi. Me tarjoamme siihen mahdollisuuden ja työkalut. Toimen tehtäväsisältö määritellään henkilön osaamisen mukaan. Toimimme tiimeissä ja työkavereittesi tuki ja osaaminen ovat koko ajan käytettävissäsi. Käyttämiämme teknologioita ovat Microsoft .NET, React.js, Microsoft Azure, Esri:n paikkatietotuotteet sekä avoimen lähdekoodin ratkaisut: QGIS, GeoServer ja PostGIS.

Odotamme sinulta  

 • Korkeakoulututkintoa soveltuvalta alalta
 • Kokemusta tietokantojen ja järjestelmien ylläpidosta
 • Tietokantaosaamista (esim. PostgreSQL)
 • Kokemusta sovelluskehityksestä ja -ylläpidosta
 • C# ja/tai JavaScript -osaamista
 • Sujuvaa kirjallista ja suullista suomen ja englannin kielen taitoa
 • Matkustusvalmiutta

Henkilökohtaisilta ominaisuuksiltasi olet kehittämisorientoitunut ja valmis oppimaan jatkuvasti uutta. Sinulla on hyvät yhteistyö-, vuorovaikutus- ja viestintätaidot. Lisäksi sinulla on hyvä paineensietokyky ja osaat priorisoida asioita.

Luemme eduksi  

 • Kokemuksen paikkatietoteknologioista
 • Kokemuksen järjestelmäkokonaisuuksien suunnittelusta ja toteutuksesta
 • Pilviteknologioiden perustuntemuksen (Azure)
 • Kokemuksen sovellus- tai arkkitehtuurisuunnittelusta

Tarjoamme sinulle 

Tarjoamme sinulle tehtävän kansainvälisessä toimintaympäristössä ja mahdollisuuden vaikuttaa omaan työhösi. Pääset työskentelemään monimuotoiseen yhteisöön, jossa arvostetaan jokaisen työpanosta. Uudistamme määrätietoisesti osaamistamme ja toimintaamme. Henkilöstön hyvinvoinnista huolehdimme laaja-alaisen työhyvinvointia tukevan toiminnan avulla. Tarjoamme lisäksi valtionhallinnon lomaedut sekä modernin ja monipaikkaisen työn puitteet, kuten joustavan työajan ja etätyömahdollisuudet. Tutustu meihin lisää: www.gtk.fi/ura-gtkssa

Palkkaukseen liittyvät tiedot 

Tehtävän palkkaus määräytyy vaativuusluokan 9 sekä tehtävään valittavan henkilön osaamisen mukaan. Palvelussuhteen alkuvaiheessa kokonaispalkka on 4 084–4 352 €/kk.

Turvallisuusselvitys 

Virkaan tai tehtävään valittavasta henkilöstä voidaan tehdä hakijan suostumuksella henkilöturvallisuusselvitys (Turvallisuusselvityslaki 726/2014). Turvallisuusselvitysmenettelystä ja selvityksen kohteen oikeuksista löytyy tarkempia tietoja osoitteessa www.supo.fi

Muut tehtävään liittyvät tiedot

Tehtävä alkaa 01.05.2023 tai sopimuksen mukaan. Työsuhde on toistaiseksi voimassa oleva. Tehtävässä noudatetaan työsopimuslain 4 § mukaista 6 kk koeaikaa.

Lisätietoja antaa tuleva esihenkilösi Tomi Rönkkö puh. 0295 033279, tavoitettavissa 17.3. klo 10–14 ja 28.3. klo 12–14 sekä yksikön päällikkö Katja Lalli, puh. 0295 034159, tavoitettavissa 24.3. klo 13–16 ja 29.3. klo 9–11.

Henkilöstön monimuotoisuus on meille rikkaus, joten kannustamme monenlaisia ja monentaustaisia ihmisiä hakemaan tehtäviämme.

Lähetäthän hakemuksesi valtiolle.fi-järjestelmän kautta torstaihin 30.03.2023 klo 16.15 mennessä. Työavain 32-449-2023.

Haastattelut on suunniteltu pidettäväksi huhtikuun alkupuolella.

Huomioithan, että hakijoiden nimet ja hakemukset liitteineen ovat julkisia.

Hae tehtävää