Geofyysikko / Tutkija

Julkaisupäivä
19.06.2024
Haku päättyy
30.07.2024 16.15
Paikkakunnat
Rovaniemi, Kuopio, Espoo
Linkki Valtiolle.fi -palveluun
Hae tehtävää

Geologian tutkimuskeskuksessa teemme työtä maamme hyväksi. Tuotamme puolueetonta tutkimustietoa, josta on apua esimerkiksi ilmastonmuutoksen, energiamurroksen ja kiertotalouden haasteiden ratkaisemisessa. Yli 400 asiantuntijaamme ovat erikoistuneet mineraalitalouteen, energia-, vesi- ja ympäristökysymyksiin sekä digitaalisiin ratkaisuihin. Yhdessä suomalaisten ja kansainvälisten kumppaneidemme kanssa rakennamme kestävää, hiilineutraalia tulevaisuutta. GTK on työ- ja elinkeinoministeriön alainen tutkimuslaitos. www.gtk.fi

Geofyysikko / Tutkija

Geologian tutkimuskeskus hakee geofyysikkoa tai tutkijaa Geofysiikan ratkaisut -tulosyksikköön. Toimipaikkasi on Rovaniemi, Kuopio tai Espoo ja sinulla on mahdollisuus joustavaan etätyöhön Suomen sisällä. Tehtäväsi liittyvät ensisijaisesti maaperä-, pohjavesi- ja ympäristögeofysiikan projekteihin. Työtehtäviisi kuuluvat geofysiikan mittausten itsenäinen suunnittelu, aineiston keruu, tuloskäsittely, tulkinta ja raportointi. Lisäksi tehtäviisi kuuluu kenttätöiden järjestely ja mittausten luvitusprosessit. Tulet soveltamaan geofysiikan menetelmiä monipuolisesti niin kallio- kuin maaperätutkimuksissakin. Kokemustaustasi mukaan toimit joko pienempien projektien projektipäällikkönä sekä avustat isoissa, kansainvälisissä hankkeissa, tai johdat itsenäisesti keskisuuria projekteja.

Tulet työskentelemään 40 hengen yksikössä, jossa asiantuntijat työskentelevät sovelletun geofysiikan sekä geofysiikan menetelmäkehityksen parissa. Tiimisi keskittyy erityisesti yhteiskunta- ja ympäristögeofysiikan tutkimukseen.

Hakijalta odotettu koulutus, kokemus ja osaaminen

 • Ylempää korkeakoulututkintoa geofysiikasta tai muulta soveltuvalta luonnontieteelliseltä tai tekniseltä alalta
 • Kokemusta geofysiikan mittauksista sekä perustason tietoja soveltavan geofysiikan menetelmistä
 • Kiinnostusta geofysiikan aineistokäsittelyyn ja perustason ohjelmointikokemusta
 • Hyvää kirjallista ja suullista suomen- ja englannin kielen taitoa
 • Matkustusvalmiutta kotimaassa ja ulkomailla
 • Vähintään B-ajokorttia
 • Valmiutta ja halukkuutta työskennellä maastossa

Hakijalle eduksi luettava koulutus, kokemus ja osaaminen

 • Kokemus geofysiikan mittalaitteistojen käytöstä, huollosta ja ylläpidosta
 • Kokemus asiakasrajapinnassa työskentelystä
 • Kokemus alan ohjelmistoista, esimerkiksi: Oasis Montaj, ArcGIS, Globe Claritas tai ModelVision
 • Kokemus projektikoordinaattorin tehtävistä ja/tai projektien johtamisesta
 • Kiinnostus geofysiikan sähkömagneettisiin menetelmiin

Hakijalta toivotut henkilökohtaiset ominaisuudet

Olet muutoskykyinen tiimipelaaja sekä työssäsi oma-aloitteinen ja itsenäinen. Sinulla on hyvä paineensietokyky ja osaat priorisoida. Sinulla on hyvät yhteistyö-, vuorovaikutus- ja verkostoitumistaidot. Olet innovatiivinen ja kehittämisorientoitunut ja sinulla on hyvät organisointitaidot.

Tarjoamme sinulle 

Tarjoamme sinulle tehtävän kansainvälisessä toimintaympäristössä ja mahdollisuuden vaikuttaa omaan työhösi. Pääset työskentelemään monimuotoiseen yhteisöön, jossa arvostetaan jokaisen työpanosta. Uudistamme tavoitteellisesti osaamistamme ja toimintaamme. Henkilöstön hyvinvoinnista huolehdimme laaja-alaisen työhyvinvointia tukevan toiminnan avulla. Tarjoamme lisäksi valtionhallinnon lomaedut sekä modernin ja monipaikkaisen työn puitteet, kuten joustavan työajan ja etätyömahdollisuudet. Tutustu meihin lisää: www.gtk.fi/ura-gtkssa

Palkkaus

Tehtävän palkkaus muodostuu vaativuusluokan 8-9 sekä tehtävään valittavan henkilön osaamisen mukaan. Palvelussuhteen alkuvaiheessa kokonaispalkka on 3770–4594 €/kk.

Muut työpaikkaan liittyvät tiedot 

Tehtävä alkaa 1.9.2024 tai sopimuksen mukaan. Työsuhde on toistaiseksi voimassa oleva. Tehtävässä noudatetaan työsopimuslain 4 § mukaista koeaikaa.

Lisätietoja antaa tuleva esihenkilösi Rudi-Matti Suoknuuti (puh. +358503487755). Tavoitettavissa 18.7 ja 19.7.2024 klo 12–16.

Edistämme tietoisesti henkilöstömme monimuotoisuutta ja yhdenvertaisuutta, joten kannustamme monenlaisia ja erilaisista taustoista tulevia ihmisiä hakemaan tehtäviämme. Kansainvälistyvä työyhteisömme on yksi esimerkki monimuotoisuudestamme. Meistä 91 % on suomalaisia ja 9 % muita kuin suomen kansalaisia.

Lähetäthän hakemuksesi ansioluetteloineen valtiolle.fi-järjestelmän kautta 30.7.2024 klo 16.15 mennessä. Työavain 5923.

Haastattelut on suunniteltu pidettäväksi elokuun alussa.

Huomioithan, että hakijoiden nimet ja hakemukset liitteineen ovat julkisia.

Hae tehtävää