Laborantti (Rikastuslaboratorio), 3 paikkaa

Julkaisupäivä
26.06.2024
Haku päättyy
02.08.2024 16.15
Paikkakunnat
Outokumpu
Linkki Valtiolle.fi -palveluun
Hae tehtävää

Geologian tutkimuskeskuksessa teemme työtä maamme hyväksi. Tuotamme puolueetonta tutkimustietoa, josta on apua esimerkiksi ilmastonmuutoksen, energiamurroksen ja kiertotalouden haasteiden ratkaisemisessa. Yli 400 asiantuntijaamme ovat erikoistuneet mineraalitalouteen, energia-, vesi- ja ympäristökysymyksiin sekä digitaalisiin ratkaisuihin. Yhdessä suomalaisten ja kansainvälisten kumppaneidemme kanssa rakennamme kestävää, hiilineutraalia tulevaisuutta. GTK on työ- ja elinkeinoministeriön alainen tutkimuslaitos. www.gtk.fi

Laborantti (Rikastuslaboratorio), 3 paikkaa

Geologian tutkimuskeskus hakee kolmea laboranttia Kiertotalouden ratkaisut -tulosyksikköön. Tehtävät sijoittuvat Outokumpuun GTK Mintecin toimipaikkaan rikastuslaboratorion tutkimusryhmään.

Työskentelet laboratoriolaitteiden ja analytiikan parissa rikastuslaboratoriossa tehden saumatonta yhteistyötä koetehtaan ja rikastusmineralogian ryhmien kanssa. Vastaat oman kokonaisuutesi analyyseista erilaisten mineraalipohjaisten materiaalien analytiikassa. Työskentelet näytteenvalmistuksessa muun muassa tehden liuotuksia ja jauhatuksia. Lisäksi käytät erilaisia analyysilaitteistoja, arvioit tulosten oikeellisuutta ja raportoit ne kemisteille ja tutkijoille. Pääset osallistumaan GTK Mintecin uuden laboratorion menetelmien kehitykseen ja laitteiden käyttöönottoon.

Projektit, joissa työskentelet, ovat kotimaisia ja kansainvälisiä mineraali-, ympäristö-, metalli- ja kemian teollisuuteen liittyviä asiakastoimeksiantoja, laajoja yhteisrahoitteisia tutkimuskokonaisuuksia tai omarahoitteisia kehitysprojekteja. Huolehdit omalta osaltasi työturvallisuudesta ja työohjeiden laatimisesta muulle laboratoriohenkilökunnalle. Perehdytät työtovereitasi omien vastuualueidesi menetelmiin ja laboratoriolaitteiden käyttöön.

Sinulla on mahdollisuus vaikuttaa työtehtäviisi koulutuksesi, kokemuksesi ja kiinnostuksesi pohjalta. Työpaikan tutkimuksellinen ote takaa sen, että työpäivät ovat vaihtelevia ja innostavia. GTK Mintecissä Outokummussa työskentelee yhteensä noin 45 henkilöä ja työympäristö on kansainvälinen.

Hakijalta odotettu koulutus, kokemus ja osaaminen

 • Soveltuvaa laboratorioalan tutkintoa (laboratorioalan ammatillinen tutkinto, laborantti)
 • Vahvaa osaamista laiteanalytiikasta (WDXRF, EDXRF, ICP-OES, ICP-MS, PSD, hiilen ja rikin polttoanalyysit) ja laitteiden kunnossapidosta
 • Vahvaa osaamista erilaisista näytteenvalmistustekniikoista (liuotukset, heikkouutot, sulatteet, Fire Assay sekä näytteiden murskaus, jauhatus ja ositus)
 • Kokemusta työohjeiden laatimisesta
 • Kokemusta laboratorion tiedonhallintajärjestelmän (LIMS) käyttämisestä
 • Kiinnostusta rikastustekniikkaa ja GTK Mintecin kehittämistä kohtaan
 • Ajoittaista vuorotyövalmiutta
 • Hyvää kirjallista ja suullista suomen ja englannin kielen taitoa

Hakijalle eduksi luettava koulutus, kokemus ja osaaminen

 • Kokemus laboratorion toimintakäsikirjan ja laatujärjestelmän mukaisen toiminnan- ja työturvallisen työskentelyn toteuttamisesta
 • Kokemus erilaisista primääreistä malmeista, mm. akkumineraalimalmit, perusmetallimalmit, teollisuusmineraalit
 • Kokemus teollisuuden sivuvirtojen analytiikasta

Hakijalta toivotut henkilökohtaiset ominaisuudet

Olet sekä tiimipelaaja että omatoiminen ja itsenäinen tekijä. Sinulla on kova jano oppia uutta sekä kestät painetta ja osaat priorisoida työtehtäviä. Sinulla on hyvät yhteistyö- ja vuorovaikutustaidot. Pystyt heittäytymään muuttuviin työtehtäviin nopeasti ja hoitamaan asioita määrätietoisesti eteenpäin. Olet innovatiivinen ja kehittämisorientoitunut. Sinulla on rohkeutta puuttua tarvittaessa asioihin ja ehdottaa uudistuksia.

Tarjoamme sinulle 

Tarjoamme sinulle tehtävän kansainvälisessä toimintaympäristössä ja mahdollisuuden vaikuttaa omaan työhösi. Pääset työskentelemään monimuotoiseen yhteisöön, jossa arvostetaan jokaisen työpanosta. Uudistamme tavoitteellisesti osaamistamme ja toimintaamme. Henkilöstön hyvinvoinnista huolehdimme laaja-alaisen työhyvinvointia tukevan toiminnan avulla. Tarjoamme lisäksi valtionhallinnon lomaedut sekä modernin ja monipaikkaisen työn puitteet, kuten joustavan työajan. Tutustu meihin lisää: www.gtk.fi/ura-gtkssa 

Palkkaus

Tehtävän palkkaus määräytyy vaativuusluokan 5 sekä tehtävään valittavan henkilön osaamisen mukaan. Palvelussuhteen alkuvaiheessa kokonaispalkka on 2832-3018 €/kk.

Muut työpaikkaan liittyvät tiedot 

Yksi tehtävä alkaa 1.10.2024 ja kaksi muuta 1.12.2024 tai sopimuksen mukaan. Työsuhteet ovat toistaiseksi voimassa olevia. Tehtävissä noudatetaan työsopimuslain 4 § mukaista koeaikaa.

Lisätietoja antaa tuleva esihenkilösi, rikastuslaboratorion ryhmäpäällikkö Emmi Heikkilä puh. 029 503 0094, tavoitettavissa 9.7 ja 23.7. Muina aikoina voit jättää soittopyynnön tekstiviestitse.

Edistämme tietoisesti henkilöstömme monimuotoisuutta ja yhdenvertaisuutta, joten kannustamme monenlaisia ja erilaisista taustoista tulevia ihmisiä hakemaan tehtäviämme. Kansainvälistyvä työyhteisömme on yksi esimerkki monimuotoisuudestamme. Meistä 91 % on suomalaisia ja 9 % muita kuin suomen kansalaisia.

Lähetäthän hakemuksesi ansioluetteloineen valtiolle.fi-järjestelmän kautta 2.8.2024 klo 16.15 mennessä. Työavain 6043.

Huomioithan, että hakijoiden nimet ja hakemukset liitteineen ovat julkisia.

Hakuilmoitusta on muokattu 4.7.2024 lisäämällä hakuun kaksi 1.12.2024 alkavaa tehtävää.

Hae tehtävää