Laboratoriopäällikkö Kiertotalouden ratkaisut -tulosyksikköön 

Julkaisupäivä
04.07.2024
Haku päättyy
12.08.2024 16.15
Paikkakunnat
Outokumpu
Linkki Valtiolle.fi -palveluun
Hae tehtävää

Geologian tutkimuskeskuksessa teemme työtä maamme hyväksi. Tuotamme puolueetonta tutkimustietoa, josta on apua esimerkiksi ilmastonmuutoksen, energiamurroksen ja kiertotalouden haasteiden ratkaisemisessa. Yli 400 asiantuntijaamme ovat erikoistuneet mineraalitalouteen, energia-, vesi- ja ympäristökysymyksiin sekä digitaalisiin ratkaisuihin. Yhdessä suomalaisten ja kansainvälisten kumppaneidemme kanssa rakennamme kestävää, hiilineutraalia tulevaisuutta. GTK on työ- ja elinkeinoministeriön alainen tutkimuslaitos. www.gtk.fi

Laboratoriopäällikkö Kiertotalouden ratkaisut -tulosyksikköön 

Geologian tutkimuskeskus hakee laboratoriopäällikköä Kiertotalouden ratkaisut (KTR) -tulosyksikköön. Toimipaikkasi on Outokumpu, ja sinulla on mahdollisuus osittaiseen etätyöhön Suomen sisällä, maksimissaan muutamana päivänä viikossa. Tehtävänäsi on toimia GTK Mintecin laboratorion esihenkilönä ja koordinoida sen kolmen tutkimusryhmän toimintaa. Tutkimusryhmät käsittävät rikastustekniikan, rikastusmineralogian sekä kemian analytiikan ryhmät, joista yhden suorana esihenkilönä myös toimit. Muiden tutkimusryhmien esihenkilöinä toimivat ryhmäpäälliköt ovat suoria alaisiasi. Vastaat laboratorion työturvallisuudesta sekä laatujärjestelmän mukaisesta toiminnasta yhteistyössä yksikön- ja ryhmäpäälliköiden kanssa. Työtehtäviisi kuuluu laboratorion pitkäjänteinen strateginen kehittäminen mukaan lukien asiakas- ja projektitoiminta, investoinnit ja rekrytoinnit. Raportoit tehtävässäsi KTR-yksikön päällikölle.

Tulet työskentelemään noin 70 hengen Kiertotalouden ratkaisut -tulosyksikössä, jonka asiantuntijat työskentelevät geologisten raaka-aineiden rikastusprosessien, karakterisoinnin ja jäljitettävyyden parissa. GTK Mintecin laboratorion ja sen yhteydessä toimivan koetehtaan tarkoituksena on kehittää uutta osaamista ja tuottaa uusia ratkaisuja mineraalien ja muiden arvoaineiden rikastusprosesseihin primäärisistä ja sekundäärisistä materiaaleista. Laboratorioin henkilökunta koostuu yli 20 asiantuntijasta ja tutkimustyöntekijästä.

Hakijalta odotettu koulutus, kokemus ja osaaminen  

 • Tehtävään soveltuva ylempi korkeakoulututkinto
 • Kokemus esihenkilötehtävistä
 • Kokemus laboratoriotyöskentelystä sekä siihen liittyvästä tutkimustoiminnasta
 • Kokemus työturvallisuuden kehittämisestä
 • Kokemus laadunhallintajärjestelmistä
 • Kokemus projektipäällikön tehtävistä ja asiakastyöstä
 • Hyvät vuorovaikutustaidot suomeksi ja englanniksi
 • Innostus ja halu toimia sekä kehittyä vaativissa johtotehtävissä
 • Matkustusvalmius kotimaassa ja ulkomailla

Hakijalle eduksi luettava koulutus, kokemus ja osaaminen 

 • Rikastustekniikan, kemian analytiikan tai mineralogian osaaminen
 • Kokemus tutkimus- ja analyysilaitteistojen ylläpidosta, huollosta ja asentamisesta
 • Kokemus hankintaprosesseista
 • Kokemus kehittämis- ja suunnitteluprojektien läpiviennistä
 • GTK:n toiminnan tuntemus

Hakijalta toivotut henkilökohtaiset ominaisuudet

Olet työssäsi oma-aloitteinen ja itsenäinen ja sinulla on valmiudet omaksua uusia asioita. Olet tiimipelaaja, ja kannustat ja autat mielelläsi muita onnistumaan. Sinulla on hyvä paineensietokyky ja osaat priorisoida. Sinulla on hyvät yhteistyö-, vuorovaikutus- ja verkostoitumistaidot.

Tarjoamme sinulle  
Tarjoamme sinulle tehtävän kansainvälisessä toimintaympäristössä ja mahdollisuuden vaikuttaa omaan työhösi. Pääset työskentelemään monimuotoiseen yhteisöön, jossa arvostetaan jokaisen työpanosta. Uudistamme tavoitteellisesti osaamistamme ja toimintaamme. Henkilöstön hyvinvoinnista huolehdimme laaja-alaisen työhyvinvointia tukevan toiminnan avulla. Tarjoamme lisäksi valtionhallinnon lomaedut sekä modernin ja monipaikkaisen työn puitteet, kuten joustavan työajan ja etätyömahdollisuudet. Tutustu meihin lisää: www.gtk.fi/ura-gtkssa

Palkkaus 
Tehtävän palkkaus muodostuu vaativuusluokan 11 sekä tehtävään valittavan henkilön osaamisen mukaan. Palvelussuhteen alkuvaiheessa kokonaispalkka on 5585 – 5951 €/kk.

Muut työpaikkaan liittyvät tiedot  
Tehtävä alkaa 1.10.2024 tai sopimuksen mukaan. Työsuhde on toistaiseksi voimassa oleva. Tehtävässä noudatetaan työsopimuslain 4 § mukaista koeaikaa.

Lisätietoja antaa tuleva esihenkilösi Marja Lehtonen puh. 029 503 2183, tavoitettavissa 2.8. klo 14-16 sekä 9.8. klo 15-16.

Edistämme tietoisesti henkilöstömme monimuotoisuutta ja yhdenvertaisuutta, joten kannustamme monenlaisia ja erilaisista taustoista tulevia ihmisiä hakemaan tehtäviämme. Kansainvälistyvä työyhteisömme on yksi esimerkki monimuotoisuudestamme. Meistä 91 % on suomalaisia ja 9 % muita kuin suomen kansalaisia.

Lähetäthän hakemuksesi ansioluetteloineen valtiolle.fi-järjestelmän kautta 12.8.2024 klo 16.15 mennessä. Työavain 6172.

Haastattelut on suunniteltu pidettäväksi elokuun loppupuolella.

Virkaan tai tehtävään valittavasta henkilöstä voidaan tehdä hakijan suostumuksella henkilöturvallisuusselvitys (Turvallisuusselvityslaki 726/2014). Turvallisuusselvitysmenettelystä ja selvityksen kohteen oikeuksista löytyy tarkempia tietoja osoitteessa www.supo.fi

Huomioithan, että hakijoiden nimet ja hakemukset liitteineen ovat julkisia.

Hae tehtävää