Tutkija/Erikoistutkija (Geoinformatiikka)

Julkaisupäivä
10.03.2023
Haku päättyy
30.03.2023 16.15
Paikkakunnat
Rovaniemi, Kuopio, Espoo
Työavain Valtiolle.fi -palveluun
32-446-2023

Geologian tutkimuskeskuksessa teemme työtä maamme hyväksi. Tuotamme puolueetonta tutkimustietoa, josta on apua esimerkiksi ilmastonmuutoksen, energiamurroksen ja kiertotalouden haasteiden ratkaisemisessa. Yli 400 asiantuntijaamme ovat erikoistuneet mineraalitalouteen, energia-, vesi- ja ympäristökysymyksiin sekä digitaalisiin ratkaisuihin. Yhdessä suomalaisten ja kansainvälisten kumppaneidemme kanssa rakennamme kestävää, hiilineutraalia tulevaisuutta. GTK on työ- ja elinkeinoministeriön alainen tutkimuslaitos. www.gtk.fi

Tutkija/Erikoistutkija (Geoinformatiikka)

Geologian tutkimuskeskus hakee tutkijaa/erikoistutkijaa Tietoratkaisut -tulosyksikköön. Toimipaikkasi on Rovaniemi, Kuopio tai Espoo, ja voit tehdä töitä joustavasti myös etänä. Työtehtäväsi on hyödyntää koneoppimisen menetelmiä geologisen, geofysikaalisen, geokemiallisen, kaukokartoitus- ja etätunnistusaineistojen analyysiin. Tulet toimimaan kotimaisissa ja kansainvälisissä projekteissa osana työyhteisöä ja tiimejä, jotka kehittävät uusia paikkatietosovelluksia geotiedon hyödyntämiseksi mineraalipotentiaalin kartoitukseen, ympäristösovelluksiin tai muihin paikkatietoanalyysin tarpeisiin geotieteessä. Osallistut aktiivisesti rahoitushakuihin ja tutkimustulosten julkaisemiseen. Kehität koneoppimismenetelmien sovelluksia ja paikkatietoaineistojen analyysiä. Toimit yhteistyössä Tietoratkaisut -tulosyksikön geoinformatiikan ryhmän ja myös muiden tulosyksiköiden asiantuntijoiden kanssa. Vastaat koneoppimisen menetelmäkehityksestä yhdessä tiimin kanssa. Valittavan henkilön kokemuksesta ja osaamisesta riippuen tehtävään voi sisältyä myös vastuu menetelmäsovellusten kehittämisestä tai työkokonaisuuksien vetämisestä.

Tulet työskentelemään noin 60-hengen Tietoratkaisut -tulosyksikössä, jonka asiantuntijoiden osaaminen liittyy geotiedon jalostamiseen digitaalisiksi tietotuotteiksi ja palveluiksi. Geoinformatiikan ryhmä koostuu noin kymmenestä asiantuntijasta.

Odotamme sinulta

 • Tohtorin tutkintoa tehtävään soveltuvalta alalta
 • Osaamista ja kokemusta koneoppimisen alalta ja tehtävistä sekä soveltuvista ohjelmointikielistä (esim. Python, C++)
 • Osaamista koneoppimisen yleisimmistä kirjastoista (esim. TensorFlow, PyTorch, Scikit-learn, OpenCV, Pandas, Jupyter) ja yleistä ymmärrystä data-analyysin perusasioista.
 • Ymmärrystä ja osaamista menetelmistä kuten syvät neuroverkot, kNN, regularized least squares, random forests, geographically weighted regression, inverse distance weighting, Kriging ja Gaussin prosessit
 • Kokemusta teholaskentaympäristöistä
 • Kykyä raportoida, julkaista ja viestiä tutkimustuloksista itsenäisesti ja osana tutkimusryhmää
 • Sujuvaa suullista ja kirjallista englannin kielen taitoa
 • Valmiutta matkustaa ja osallistua kansainvälisiin projekteihimme ulkomailla
 • Kykyä koordinoida tiimejä tuloksekkaasti

Henkilökohtaisilta ominaisuuksiltasi olet kehittämisorientoitunut ja ideoit mielelläsi asioita. Sinulla on hyvät yhteistyö-, vuorovaikutus- ja viestintätaidot. Lisäksi sinulla on hyvä paineensietokyky ja osaat priorisoida asioita.

Luemme eduksi

 • Kokemuksen geoinformatiikan ja paikkatietoanalyysin menetelmistä
 • Tutkinnon geotieteistä tai matematiikasta
 • Tilastotieteen perusteiden hallinnan
 • Kansainvälisen verkostoitumisen ja tieteellisen toiminnan
 • Suomen kielen taidon

Tarjoamme sinulle

Tarjoamme sinulle tehtävän kansainvälisessä toimintaympäristössä ja mahdollisuuden vaikuttaa omaan työhösi. Pääset työskentelemään monimuotoiseen yhteisöön, jossa arvostetaan jokaisen työpanosta. Uudistamme määrätietoisesti osaamistamme ja toimintaamme. Henkilöstön hyvinvoinnista huolehdimme laaja-alaisen työhyvinvointia tukevan toiminnan avulla. Tarjoamme lisäksi valtionhallinnon lomaedut sekä modernin ja monipaikkaisen työn puitteet, kuten joustavan työajan ja etätyömahdollisuudet. Tutustu meihin lisää: www.gtk.fi/ura-gtkssa

Palkkaukseen liittyvät tiedot

Tehtävän palkkaus määräytyy vaativuusluokan 9–10 sekä tehtävään valittavan henkilön osaamisen mukaan. Palvelussuhteen alkuvaiheessa kokonaispalkka on 4084–4951 €/kk.

Turvallisuusselvitys

Virkaan tai tehtävään valittavasta henkilöstä voidaan tehdä hakijan suostumuksella henkilöturvallisuusselvitys (turvallisuusselvityslaki 726/2014). Turvallisuusselvitysmenettelystä ja selvityksen kohteen oikeuksista löytyy tarkempia tietoja osoitteessa www.supo.fi

Muut tehtävään liittyvät tiedot

Tehtävä alkaa 01.05.2023 tai sopimuksen mukaan. Työsuhde on toistaiseksi voimassa oleva. Tehtävässä noudatetaan työsopimuslain 4 § mukaista koeaikaa.

Lisätietoja antaa tuleva esihenkilösi yksikön päällikkö Katja Lalli +358295034159, tavoitettavissa 24.3. klo 13–16 ja 29.3. klo 9–11 sekä tutkimusprofessori Vesa Nykänen +358295034306, tavoitettavissa 14.3. ja 21.3. klo 9–12.

Henkilöstön monimuotoisuus on meille rikkaus, joten kannustamme monenlaisia ja monentaustaisia ihmisiä hakemaan tehtäviämme.

Lähetäthän hakemuksesi ansioluetteloineen valtiolle.fi-järjestelmän kautta torstaihin 30.03.2023 klo 16.15 mennessä. Työavain 32-446-2023.

Haastattelut on suunniteltu pidettäväksi huhtikuussa.

Huomioithan, että hakijoiden nimet ja hakemukset liitteineen ovat julkisia.

Hae tehtävää