Tutkija/Erikoistutkija (Kallioperägeologia), hakuaikaa jatkettu

Julkaisupäivä
02.08.2023
Haku päättyy
29.09.2023 16.15
Paikkakunnat
Rovaniemi, Kuopio, Kokkola, Espoo
Työavain Valtiolle.fi -palveluun
32-1003-2023

Geologian tutkimuskeskuksessa teemme työtä maamme hyväksi. Tuotamme puolueetonta tutkimustietoa, josta on apua esimerkiksi ilmastonmuutoksen, energiamurroksen ja kiertotalouden haasteiden ratkaisemisessa. Yli 400 asiantuntijaamme ovat erikoistuneet mineraalitalouteen, energia-, vesi- ja ympäristökysymyksiin sekä digitaalisiin ratkaisuihin. Yhdessä suomalaisten ja kansainvälisten kumppaneidemme kanssa rakennamme kestävää, hiilineutraalia tulevaisuutta. GTK on työ- ja elinkeinoministeriön alainen tutkimuslaitos. www.gtk.fi

Tutkija/Erikoistutkija (Kallioperägeologia) 

Geologian tutkimuskeskus hakee kallioperägeologian tutkijaa/erikoistutkijaa Tietoratkaisut -tulosyksikköön. Toimipaikkasi on Rovaniemi, Kuopio, Kokkola tai Espoo, ja voit tehdä töitä joustavasti myös etänä. Tehtävänäsi on toimia kallioperägeologian sekä alueellisen geologisen tiedon asiantuntijana. Työtehtäviisi kuuluu karttatiedon ja geologisten tietokantojen kehittäminen, ja niiden kytkeminen osaksi GTK:n uudistuvia kartta- ja aineistopalveluja. Vastaat geologisen tiedon tuotannon, prosessoinnin ja mallinnuksen kehittämisestä sekä osallistut niihin liittyviin vaativiin asiantuntijatehtäviin ja kansallisiin ja kansainvälisiin verkostoihin. Toimit yhteistyössä Tietoratkaisut -tulosyksikön alueellisen geotiedon ryhmän ja myös muiden tulosyksiköiden asiantuntijoiden kanssa. Valittavan henkilön kokemuksesta ja osaamisesta riippuen tehtävään voi sisältyä myös vastuu työkokonaisuuksien vetämisestä.

Tulet työskentelemään noin 60-hengen Tietoratkaisut -tulosyksikössä, jonka asiantuntijoiden osaaminen liittyy geotiedon jalostamiseen digitaalisiksi tietotuotteiksi ja palveluiksi. NGFF ja geotietoprosessit -ryhmä koostuu noin 15 asiantuntijasta.

Odotamme sinulta 

 • Tohtorin tutkintoa kallioperägeologian alalta
 • Vahvaa Suomen kallioperägeologian osaamista ja Fennoskandian kallioperän kehityksen tuntemusta
 • Halukkuutta edistää alueellista kallioperätutkimusta
 • Kiinnostusta alueellisen geologian tulkintaan ja spatiaalisten aineistojen (geologisten karttojen ja 3D mallien) hallintaan
 • Innostusta olla mukana kehittämässä huipputason tietoinfrastruktuuria ja niihin kytkeytyviä palveluja
 • Hyviä geologisen aineiston käsittelytaitoja ja kokemusta paikkatieto-ohjelmistojen käytöstä
 • Matkustusvalmiutta: tehtävä sisältää matkustamista sekä kotimaassa että ulkomailla
 • Sujuvaa suomen ja englannin suullista ja kirjallista taitoa

Henkilökohtaisilta ominaisuuksiltasi olet järjestelmällinen, innovatiivinen ja kehittämisorientoitunut. Sinulla on hyvät yhteistyö-, vuorovaikutus- ja viestintätaidot. Lisäksi sinulla on hyvä paineensietokyky ja osaat priorisoida asioita.

Luemme eduksi 

 • Geologiseen mallinnukseen liittyvän osaamisen
 • Käytännön kokemuksen kallioperäkartoituksesta
 • Geologisten käsite- ja tietomallien sekä niihin liittyvien standardien tuntemuksen
 • Kansainvälisen verkostoitumisen ja tieteellisen toiminnan

Tarjoamme sinulle  

Tarjoamme sinulle tehtävän kansainvälisessä toimintaympäristössä ja mahdollisuuden vaikuttaa omaan työhösi. Pääset työskentelemään monimuotoiseen yhteisöön, jossa arvostetaan jokaisen työpanosta. Uudistamme määrätietoisesti osaamistamme ja toimintaamme. Henkilöstön hyvinvoinnista huolehdimme laaja-alaisen työhyvinvointia tukevan toiminnan avulla. Tarjoamme lisäksi valtionhallinnon lomaedut sekä modernin ja monipaikkaisen työn puitteet, kuten joustavan työajan ja etätyömahdollisuudet. Tutustu meihin lisää: www.gtk.fi/ura-gtkssa

Palkkaukseen liittyvät tiedot 

Tehtävän palkkaus määräytyy vaativuusluokan 9–10 sekä tehtävään valittavan henkilön osaamisen mukaan. Palvelussuhteen alkuvaiheessa kokonaispalkka on 4226–5124 €/kk.

Turvallisuusselvitys  

Virkaan tai tehtävään valittavasta henkilöstä voidaan tehdä hakijan suostumuksella henkilöturvallisuusselvitys (Turvallisuusselvityslaki 726/2014). Turvallisuusselvitysmenettelystä ja selvityksen kohteen oikeuksista löytyy tarkempia tietoja osoitteessa www.supo.fi

Muut tehtävään liittyvät tiedot  

Tehtävä alkaa 1.11.2023 tai sopimuksen mukaan. Työsuhde on toistaiseksi voimassa oleva. Tehtävässä noudatetaan työsopimuslain 4 § mukaista koeaikaa.

Lisätietoja antaa erikoistutkija Juha Köykkä puh. 0295 034266 ja tuleva esihenkilösi Eija Hyvönen puh. 0295 034226, tavoitettavissa ma-pe klo 9-15.

Henkilöstön monimuotoisuus on meille rikkaus, joten kannustamme monenlaisia ja monen taustaisia ihmisiä hakemaan tehtäviämme.

Lähetäthän hakemuksesi valtiolle.fi-järjestelmän kautta perjantaihin 29.09.2023 klo 16.15 mennessä. Työavain 32-1003-2023. Tehtävän hakuaikaa on jatkettu 29.09.2023 saakka. Aiemmin tehtävää hakeneet ovat automaattisesti mukana haussa.

Haastattelut on suunniteltu pidettäväksi lokakuun alkupuolella.

Huomioithan, että hakijoiden nimet ja hakemukset liitteineen ovat julkisia.

 

 

 

 

Hae tehtävää