Tutkija/erikoistutkija (spektrigeologia)

Julkaisupäivä
24.06.2024
Haku päättyy
26.07.2024 16.15
Paikkakunnat
Espoo, Kokkola, Kuopio, Rovaniemi
Linkki Valtiolle.fi -palveluun
Hae tehtävää

Geologian tutkimuskeskuksessa teemme työtä maamme hyväksi. Tuotamme puolueetonta tutkimustietoa, josta on apua esimerkiksi ilmastonmuutoksen, energiamurroksen ja kiertotalouden haasteiden ratkaisemisessa. Yli 400 asiantuntijaamme ovat erikoistuneet mineraalitalouteen, energia-, vesi- ja ympäristökysymyksiin sekä digitaalisiin ratkaisuihin. Yhdessä suomalaisten ja kansainvälisten kumppaneidemme kanssa rakennamme kestävää, hiilineutraalia tulevaisuutta. GTK on työ- ja elinkeinoministeriön alainen tutkimuslaitos. www.gtk.fi

Tutkija/erikoistutkija (spektrigeologia)

Tehtävän kuvaus

Geologian tutkimuskeskus hakee tutkijaa/erikoistutkijaa geologiaan liittyviin hyperspektritutkimuksiin Tietoratkaisut -tulosyksikköön. Toimipaikkasi on Espoo, Kuopio, Rovaniemi tai Kokkola, ja sinulla on mahdollisuus joustavaan etätyöhön Suomen sisällä.

Spektrigeologian tutkijana vastaat kairasydämistä kuvatun mineralogisen tiedon tulkinnasta sekä siihen liittyvästä menetelmäkehityksestä ja kaukokartoitusdatan tulkinnasta.  Toimit spektrigeologian asiantuntijana ja kouluttajana ja/tai projektipäällikkönä merkittävissä kansallisissa ja kansainvälisissä verkostoissa ja projekteissa.

Tehtävään kuuluu myös osallistuminen rahoitushakemusten tekoon tai osaamisestasi ja kokemuksestasi riippuen rahoitushakemusten teon koordinointi.

Tulet työskentelemään noin 56 hengen Tietoratkaisut -tulosyksikössä, jonka asiantuntijat työskentelevät geotiedon hallinnan, sovelluskehityksen ja mineraaliprospektiivisuusmallinnuksen parissa. Geoinformatiikan ryhmä, johon sijoitut, koostuu noin 7 asiantuntijasta.

Hakijalta odotettu koulutus, kokemus ja osaaminen  

  • Tohtorin tutkinto soveltuvalta luonnontieteiden tai teknisten tieteiden alalta
  • Kokemus mineralogiasta, hyperspektriaineiston käsittelystä, mineraalispektroskopiasta ja malminetsinnästä
  • Perehtyneisyys geotieteisiin (geologia, geofysiikka tai geokemia)
  • Erinomainen englannin kielen suullinen ja kirjallinen taito
  • Osaaminen paikkatietojärjestelmässä (GIS), kaukokartoituksessa ja paikkatietojen analysoinnissa

Hakijalle eduksi luettava koulutus, kokemus ja osaaminen

  • Ohjelmointikokemus (Python, R)
  • Halukkuus kenttätyöhön ja matkustamiseen, erityisesti kenttäkauden aikana
  • Kiinnostus suomen kielen opiskeluun, mikäli sinulla ei ole aiempaa suomen kielen taitoa

Hakijalta toivotut henkilökohtaiset ominaisuudet

Olet muutoskykyinen tiimipelaaja sekä työssäsi oma-aloitteinen ja itsenäinen. Olet myös luova ja innovatiivinen sekä kehittämisorientoitunut.

Tarjoamme sinulle 

Tarjoamme sinulle tehtävän kansainvälisessä toimintaympäristössä ja mahdollisuuden vaikuttaa omaan työhösi. Pääset työskentelemään monimuotoiseen yhteisöön, jossa arvostetaan jokaisen työpanosta. Uudistamme tavoitteellisesti osaamistamme ja toimintaamme. Henkilöstön hyvinvoinnista huolehdimme laaja-alaisen työhyvinvointia tukevan toiminnan avulla. Tarjoamme lisäksi valtionhallinnon lomaedut sekä modernin ja monipaikkaisen työn puitteet, kuten joustavan työajan ja etätyömahdollisuudet. Tutustu meihin lisää: www.gtk.fi/ura-gtkssa

Palkkaus

Tehtävän palkkaus muodostuu vaativuusluokan 9-10 sekä tehtävään valittavan henkilön osaamisen mukaan. Palvelussuhteen alkuvaiheessa kokonaispalkka on 4311-5226 €/kk.

Muut työpaikkaan liittyvät tiedot 

Tehtävä alkaa 1.11.2024 tai sopimuksen mukaan. Työsuhde on toistaiseksi voimassa oleva. Tehtävässä noudatetaan työsopimuslain 4 § mukaista koeaikaa. Erikoistutkijan nimike voidaan ottaa käyttöön, mikäli tehtävään valittu on suorittanut tohtorin tutkinnon.

Lisätietoja antaa apulaistutkimusprofessori Maarit Middleton, maarit.middleton@gtk.fi, sekä tuleva esihenkilösi Hilkka Kallio, hilkka.kallio@gtk.fi, puh. +358 295 032 241, tavoitettavissa to 27.6. klo 10:00-12:00.

Edistämme tietoisesti henkilöstömme monimuotoisuutta ja yhdenvertaisuutta, joten kannustamme monenlaisia ja erilaisista taustoista tulevia ihmisiä hakemaan tehtäviämme. Kansainvälistyvä työyhteisömme on yksi esimerkki monimuotoisuudestamme. Meistä 91 % on suomalaisia ja 9 % muita kuin suomen kansalaisia.

Lähetäthän hakemuksesi ansioluetteloineen valtiolle.fi-järjestelmän kautta 26.7.2024 klo 16.15 mennessä. Työavain 5988.

Haastattelut on suunniteltu pidettäväksi elokuun lopussa.

Huomioithan, että hakijoiden nimet ja hakemukset liitteineen ovat julkisia.

Hae tehtävää