Gradun tekijästä esimiestehtäviin

Nina Leppäharju, Ryhmäpäällikkö
Katso video Nina uratarinasta

Geofyysikko Nina Leppäharju on GTK:lla ryhmäpäällikkönä ja on työskennellyt geoenergian eli maalämmön parissa jo yli 12 vuotta.

”Yliopisto-opiskeluaikana sain mielenkiintoisen mahdollisuuden tehdä graduni GTK:lle maalämpöaiheesta ja sitä kautta päädyin tänne. Halusin juuri GTK:lle, koska täällä on todella mielenkiintoisia tehtäviä maalämpöön liittyen”, Nina kertoo.

Maalämmön lisäksi lähellä Ninan sydäntä ovat ihmiset.

”GTK:lla parasta on, että saan tehdä töitä sekä maalämmön että ihmisten parissa. Saan työskennellä monipuoleisesti yhdessä sekä asiakkaiden että oman porukan kanssa. Työkavereillani on paljon osaamista ja tietoa alaltamme. Se on tosi hieno juttu”, Nina kehuu.

Ninan mielestä GTK:n uudessa strategiassa korostuu ennen näkemättömällä tavalla ympäristöön, ilmastonmuutokseen ja vesien hallintaan liittyvät asiat.

”Olen erityisen ylpeä siitä, että saan olla mukana kehittämässä geoenergiaratkaisuja, joiden avulla voidaan torjua ilmastonmuutosta ja keksiä uusiutuvia hiilivapaita vaihtoehtoja Suomelle. GTK tuottama tieto geoenergiasta on tässä tärkeässä roolissa”, Nina sanoo.

Nina on tyytyväinen monipuolisiin tehtäviin ja kehittymismahdollisuuksiin GTK:lla.

”Työpaikkana GTK on tosi mukava. Aloitin vastavalmistuneena geofyysikkona, sitten siirryin maalämmön asiantuntijatehtäviin ja viime aikoina olen toiminut ryhmäpäällikkönä ja kehittynyt esimiehenä. Olen saanut tukea kohtalaisen uuteen esimiesrooliini ryhmäpäällikkökoulutuksessa. Lisäksi muiden ryhmäpäälliköiden kesken ollaan jatkettu yhteydenpitoa ja annettu vertaistukea toisillemme”, Nina kertoo.

Ninan mielestä GTK on hieno työpaikka monenlaisille ihmisille.

”Voin suositella GTK:ta hyvinkin erilaisille ihmisille. Esimerkiksi meidän ryhmässä on monenlaista porukkaa. Toiset tykkäävät tehdä tutkimusta omassa rauhassa, toiset taas työskennellä ryhmässä sekä asiakkaiden kanssa. Kaikille löytyy itselle sopiva rooli”, Nina päättää.

Lue lisää uratarinoita
Teppo Arola: Kun omalla työllä on iso vaikutus ympäröivään maailmaan, se motivoi
Vasilisa Polichtchouk: GTK on hyvä paikka luoda urapolkua
Ilkka Martinkauppi: GTK on geologisen osaamisen huippupaikka
Malgorzata Szlachta: GTK tunnetaan hyvistä urakehitysmahdollisuuksista
Teemu Lindqvist: Tutkimuksellinen ote on lähellä sydäntä