GTK on hyvä paikka luoda urapolkua

Vasilisa Polichtchouk
Talouspäällikkö

Vasilisa Polichtchouk on työskennellyt 7 vuotta GTK:lla eri tehtävissä projektien taloushallinnosta tiedolla johtamisen kehittämiseen.

”Nyt työskentelen tiedolla johtamisen kehittämisprojektissa luoden toiminnallista BI-analyysityökalua, jossa yhdistetään tietoa laajasti eri tietolähteistä tukemaan johtamistyötä. Tiedolla johtamisen tavoitteena on mennä kohti tietoperusteista ja parempaa päätöksen tekoa” Vasilisa kuvailee työtään.

Työ GTK:lla istuu hyvin Vasilisan arvoihin.

”Työssäni olen saanut hyödyntää kielitaitoani, kuten venäjän ja englannin kielen taitoa. GTK on kansainvälinen ja kielitaito on hyödyksi projektitoimessa. Jo heti alkuunsa tuntui rauhallinen Otaniemi ja Espoo kotoisalta Helsingin keskustan vilskeeseen verrattuna. Lisäksi arvostan luontoa ja kiviä pienestä pitäen. Oma isänikin työskenteli aikoinaan malmien parissa. Siinä mielessä työskentely GTK:ssa istuu hyvin omiin arvoihini”, Vasilisa kertoo.

Vasilisa on luonut itselleen sopivaa urapolkua GTK:n sisällä.

”Olen saanut vaihtaa sisäisesti tehtäviä. Olen siirtynyt taloushallinnon suunnittelijan tehtävistä tiedolla johtamisen kehittämisen projektipäällikön tehtäviin, ja edelleen erikoisasiantuntijaksi tiedolla johtamiseen ja tavoitesuunnitteluun. GTK onkin hyvä paikka ihmisille, jotka haluavat luoda urapolkua talon sisällä”, Vasilisa kehuu.

Vasilisan mielestä parasta GTK:lla on yhteisöllisyys.

”Geologien kanssa työskentely on soljuvaa ja sosiaalinen kanssakäyminen on mutkatonta. Meillä on paljon erilaisia yhteisiä urheilutapahtumia kuten Geoturnaus, lisäksi suunnistamme, ja pelaamme sählyä ja sulkapalloa. Vapaamuotoinen kanssakäyminen syventää suhteita kollegoiden kanssa. Yhteistyö lähipiirin kanssa on vaivatonta, homma pelaa ja asiat etenevät. Täällä ei jumiteta paikallaan. Kaikki asiat pystytään selvittämään ja katsomaan tulevaisuuteen”, Vasilisa kertoo.

Vasilisa kokee itsensä kehittämismahdollisuudet GKT:lla hyväksi.

”Olen kehittänyt itseäni hyvin laaja-alaisesti. Olen ollut mukana erilaisissa kansainvälisissä projekteissa. Tällä hetkellä opiskelen MBA-tutkintoa työn ohessa. On upeaa, että GTK on mahdollistanut sen, että saan kehittää johtamistaitojani”, Vasilisa sanoo.

Vasilisan mielestä on hienoa, kun GTK:lla oppii paljon uutta esimerkiksi tekoälystä ja digitalisaatiosta.

”Koen ylpeyttä siitä, että voin omassa työssäni yhdistää laaja-alaisesti eri asioita yhteen. Tämä on myös hyvä näköalapaikka eri johtamistasoille. GTK aina ollut kansainvälinen työpaikka ja globalisaation myötä se lisääntyy edelleen. Työpaikkana GTK on lämmin, avoin, vastuuntuntoinen ja eteenpäin menevä”, Vasilisa listaa.

Vasilisan mielestä GTK sopii sosiaalisille luontoihmisille.

”Suosittelen GTK:ta työpaikkana ihmiselle, joille luonto on tärkeä. Tämä sopii myös ihmisille, jotka mukautuvat erilaisiin sosiaalisiin tilanteisiin joustavasti ja tykkäävät viedä asioita läpi – myös paineen alla”, Vasilisa päättää.

Lue lisää uratarinoita
Teppo Arola: Kun omalla työllä on iso vaikutus ympäröivään maailmaan, se motivoi
Nina Leppäharju: Gradun tekijästä esimiestehtäviin
Ilkka Martinkauppi: GTK on geologisen osaamisen huippupaikka
Malgorzata Szlachta: GTK tunnetaan hyvistä urakehitysmahdollisuuksista
Teemu Lindqvist: Tutkimuksellinen ote on lähellä sydäntä