Geologian tutkimuskeskuksen verkkopalvelun saavutettavuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee gtk.fi -domainin alla toimivia verkkopalveluja. Sivustojen saavutettavuuden on arvioinut Geologian tutkimuskeskus yhdessä Markkinointitoimisto Kitchenin ja Taiqa Digital Oy:n sekä muiden yhteistyökumppaneidensa kanssa.

Saavutettavuuden arvioinnin tukena on käytetty asiantuntijoiden arvioita, käyttäjäpalautetta ja mm. NVDA-ruudunlukuohjelmaa sekä Google Lighthouse- ja Siteimprove Accessibility – palveluohjelmia.

Tämä seloste koskee gtk.fi sivustojen saavutettavuutta 15.3.2023.

Saavutettavuuden tila

Sivustojen saavutettavuus on testattu WCAG 2.1 AA-tason vaatimuksia vastaavaksi. Verkkosivustot täyttävät pääosin hyvin kaikki A- ja AA-tason vaatimukset.
Kirjastopalvelut on arvioitu omana kokonaisuutenaan Verkkokirjaston saavutettavuusselosteessa.

Saavutettavuusvaatimukset, jotka eivät täyty

Kaikkia verkkopalvelujemme toimintoja ei ole saatu saavutettavuusvaatimusten mukaisiksi ilman huomattavia muutostöitä ja kustannuksia. Sovellamme saavutettavuusdirektiivin 5 artiklan mukaista kohtuuttoman rasitteen poikkeusta seuraaviin asioihin:

  • Hakku-hakupalvelun 23.9.2018 jälkeen julkaistut PDF-, ym. -tiedostot
  • Sivustolle aikaisemmalta gtk.fi -sivustolta siirretty palvelua tukeva ja täydentävä aineisto kuten pdf-tiedostot, tilastot ja vuosikertomukset

Seuraavat sisällöt eivät ole kaikilta osin saavutettavia, sillä niihin ei sovelleta saavutettavuuslainsäädäntöä:

  • Ennen 23.9.2018 julkaistut PDF-, Word-, Excel- ja PowerPoint-tiedostot
  • Ennen 23.9.2020 julkaistut audio- ja videosisällöt
  • Suorat audio- ja videolähetykset
  • Verkkokartat ja karttapalvelut
  • Mahdollisten kolmansien osapuolten sisältö

Palaute ja yhteystiedot

Keräämme aktiivisti palautetta käyttäjiltä ja kehitämme sivuston saavutettavuutta jatkuvasti. Voit auttaa meitä parantamaan sivustomme saavutettavuutta. Jos huomasit puutteita sivustollamme, kerrothan siitä meille sivustolla olevalla palautelomakkeella: https://www.gtk.fi/yhteystiedot/yhteydenotto/

Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000