Gradun tekijästä esihenkilötehtäviin

Nina Leppäharju
Ryhmäpäällikkö

Nina Leppäharju

Geofyysikko Nina Leppäharju toimii GTK:ssa ryhmäpäällikköna. Hän on työskennellyt geoenergian eli maalämmön parissa jo yli 15 vuotta.

”Yliopisto-opiskeluaikana sain mielenkiintoisen mahdollisuuden tehdä graduni GTK:lle maalämpöaiheesta ja sitä kautta päädyin tänne. Halusin juuri GTK:lle, koska täällä on todella mielenkiintoisia tehtäviä maalämpöön liittyen”, Nina kertoo.

Maalämmön lisäksi lähellä Ninan sydäntä ovat ihmiset.

”GTK:lla parasta on, että saan tehdä töitä sekä maalämmön että ihmisten parissa. Saan työskennellä monipuoleisesti yhdessä sekä asiakkaiden että oman porukan kanssa. Työkavereillani on paljon osaamista ja tietoa alaltamme. Se on tosi hieno juttu”, Nina kehuu.

Ninan mielestä GTK:n strategiassa korostuu ennen näkemättömällä tavalla ympäristöön, ilmastonmuutokseen ja vesien hallintaan liittyvät asiat.

”Olen erityisen ylpeä siitä, että saan olla mukana kehittämässä geoenergiaratkaisuja, joiden avulla voidaan torjua ilmastonmuutosta ja keksiä uusiutuvia hiilivapaita vaihtoehtoja Suomelle. GTK tuottama tieto geoenergiasta on tässä tärkeässä roolissa”, Nina sanoo.

Nina on tyytyväinen monipuolisiin tehtäviin ja kehittymismahdollisuuksiin GTK:lla.

”Työpaikkana GTK on tosi mukava. Aloitin vastavalmistuneena geofyysikkona, sitten siirryin maalämmön asiantuntijatehtäviin. Viimeiset vuodet olen työskennellyt esihenkilötehtävissä”, Nina kertoo.

Ninan mielestä GTK on hieno työpaikka monenlaisille ihmisille.

”Voin suositella GTK:ta hyvinkin erilaisille ihmisille. Esimerkiksi meidän ryhmässä on monenlaista porukkaa. Toiset tykkäävät tehdä tutkimusta omassa rauhassa, toiset taas työskennellä ryhmässä sekä asiakkaiden kanssa. Kaikille löytyy itselle sopiva rooli”, Nina päättää.