Tulossa: Webinaari ja julkistus ‒ Kaivoksen sulkemisprosessin hallinta digitaalisella työkalulla jatkuvan sulkemisen menetelmällä

Geologian tutkimuskeskuksen (GTK) ja yhteistyökumppaneiden järjestämässä webinaarissa Managing the Mine Closure Process with a Dedicated Digital Tool ‒ Closurematic Webinar & Launch esitellään, kuinka kaivoksen sulkemisprosessi hoidetaan kestävällä tavalla jatkuvan sulkemisen menetelmää mukaillen tähän tarkoitukseen suunnitellulla digitaalisella työkalulla. Kaivoksen sulkemisprosessin digitaalisella hallinnalla voidaan todentaa toiminnan kestävyys viranomaisille ja muille sidosryhmille.

Webinaari on EIT Raw Materialsin rahoittaman Closurematic-projektin loppuseminaari ja siinä kehitetyn tuotteen julkistustilaisuus. Tule kuulemaan lisää ja keskustelemaan toimialan viimeisimmistä kehitysaskeleista. Webinaari on englanninkielinen ja siihen on ennakkoilmoittautuminen.

Ajankohta: perjantai 26.11.2021 klo 10.00–11.30
> Ilmoittautuminen on päättynyt

> Lisätietoa Closurematic työkalusta ja yhteystiedot: www.closurematic.com

 

Aika Ohjelma
10.00 Introduction to the Project and Added Value for Customers / Lauri Solismaa, Geologian tutkimuskeskus (GTK)
Lauri Solismaa on Closurematic-projektin projektipäällikkö. Solismaa toimii ryhmäpäällikkönä GTK:n Ympäristöratkaisut yksikössä ja hänellä on yli 10 vuoden kokemus ympäristögeologian alalta.
10.10 Why Digital Mine Closure Management? / Tommi Kauppila, Geologian tutkimuskeskus (GTK)
Tommi Kauppila työskentelee GTK:lla kaivos- ja teollisuusympäristöjen tutkimusprofessorina. Kauppilalla on tohtorin tutkinto ja dosentin arvo geologiasta Turun yliopistosta. Hänellä on yli 15 vuoden kokemus kaivosympäristöihin ja kaivosten kestävään toimintaan liittyvistä kysymyksistä. 
10.35 Closurematic WA Version – An Example of a Jurisdiction Specific Adaptation / Philip Mittelstädt, DMT
Philip Mittelstädt toimii projektipäällikkönä DMT:llä, joka on kansainvälinen insinööri- ja konsulttipalveluja tarjoava yritys. Mittelstädtillä on yli 10 vuoden kokemus paikallisten ja kansainvälisten projektien toteuttamisesta ja koordinoinnista, joissa fokus on ollut kaivostoiminnan hydrogeologisissa vaikutuksissa, myös kaivosten sulkemisen yhteydessä. 
11.00 Q&A / Lauri Solismaa, Tommi Kauppila, Philip Mittelstädt ja Gaël Bellenfant

Gaël Bellenfant, Post Mining Coordinator, BRGM (French Geological Survey)
Bellenfant on geotieteiden insinööri ja ympäristö- ja geoteknisten tieteiden tohtori. Hän vastaa BRGM:n post-mining alueen tutkimuksesta sekä julkisista ja kansainvälisistä projekteista.

11.20 Closing Remarks / Lauri Solismaa, Geologian tutkimuskeskus (GTK)