Kun omalla työllä on iso vaikutus ympäröivään maailmaan, se motivoi

Teppo Arola
Johtava asiantuntija

Teppo Arola

Teppo Arola on ollut kolme vuotta geoenergian johtava asiantuntija GTK:ssa.

”Teen geoenergian parissa töitä aina perustutkimuksesta asiakastoimeksiantoihin. Tämä on varsin uusi ala. Vaikka geologia on perinteistä tiedekenttää, se on siitä hieno ala, että se uudistuu jatkuvasti. On hienoa, että meidän asiantuntijat ovat alusta saakka mukana kehittämässä uutta alaa oikeaan suuntaan”, Teppo kertoo.

Teppo siirtyi GTK:lle yksityiseltä puolelta ja koki, että pääsy GTK:lle oli ainutlaatuinen mahdollisuus Suomessa olla mukana alan kehityksessä tutkimuslaitoksessa.

”Eniten tunnen ylpeyttä siitä, että pääsen työskentelemään itseäni fiksumpien kollegoiden kanssa – ja pärjään siinä. Tarjoamme asiakkaille upeita ratkaisuja, joita he eivät ole osanneet edes odottaa. Asiakkaiden saaminen tyytyväiseksi tuntuu hyvältä. Kuten myös se, että kiitosta tulee niin talon sisältä kuin ulkoa, asiakkailta”, Teppo kehuu.

Teppo kokee, että GTK on työpaikkana uudistuva, dynaaminen ja vikkelä tutkimuslaitos.

”Vaikka GTK on yksityisiin konsulttiyrityksiin verrattuna iso ja kankeahko laitos, olemme kuitenkin tutkimuslaitoksena dynaamisia. Meidän ryhmä on nuori ja pystymme muuttumaan vikkelästi, olemme eturintamassa. Välillä työ kysyy kärsivällisyyttä, mutta aina se antaa paljon”, Teppo sanoo.

Tepon mielestä GTK:ssa on poikkeuksellista se, että verrattuna yksityiseen yritykseen, GTK:ssa on aikaa uuden kehittämiseen.

”Täällä pystyn ottamaan kunnolla aikaa tiedon kasaamiseen, jalostamiseen ja uuden kehittämiseen. Olen kehittynyt työssäni sekä tieteellisessä lähestymistavassa että tieteen tuomisesta asiakaslähtöiseen ajatteluun”, Teppo kertoo kehityksestään.

Kun omalla työllä on iso vaikutus ympäröivään maailmaan, se motivoi Teppoa hänen työssään.

”Geoenergia on vielä uusi asia. On hienoa tehdä työtä uusiutuvan energian parissa. Tuottamamme tieto iskee kuin miljoona volttia hiilettömiin ratkaisuihin! Tuntuu hyvältä, kun pystyy omalla työllään vaikuttamaan näinkin isoon asiaan”, Teppo innostuu.

Tepon mielestä tulevaisuus on jatkuvaa muutosta, maailma muuttuu ja GTK on vahvasti mukana siinä muutoksessa.

”Näen meidät ketteränä toimijana, joka säilyttää luotettavuuden ja tieteellisen osaamisen. Osaamme tuottaa uutta tietoa asiakkaillemme ja kertoa siitä ymmärrettävästi ulospäin”, Teppo listaa.

Teppo suosittelee GTK:ta innovatiiviselle ihmiselle, jolla on palava halu kehittää itseään ja oppia uutta.

”Täällä itsensä kehittämiseen on hyvät mahdollisuudet. Kaikki on omasta aktiivisuudesta kiinni. GTK sopii työpaikkana kaikille, jotka katsovat eteenpäin ja ymmärtävät maailman muuttumisen”, Teppo summaa.