Siirry sisältöön

Datasta tuotteiksi

GTK hallitsee aineistojen huolellisesti suunnitellun käsittelyketjun raaka-aineistosta valmiiksi tietotuotteiksi. GTK:n tuottaman geodatan laatu on tutkitusti maailman parhaimmistoa.

Mies työskentelee pöydän ääressä kahden näyttöpäätteen avulla.

Palvelun hyödyt

GTK:n laadukas aineisto tuottaa lisäarvoa käyttäjälle

Tekoälyn, mallinnuksen ja data-analyysin menetelmien hyödyntäminen ja tiedon jakamisen vaatimukset edellyttävät laatuvarmistettua kartta- ja aineistotuotantoa. Laadukas aineisto tuottaa enemmän lisäarvoa ja systemaattinen tiedontuotantoprosessi tekee työntekijöiden arkipäivästä sujuvaa.

Tuotteistettuja aineistoja ja sujuvaa asiakaspalvelua

GTK:lla on paljon jo valmiiksi tuotteistettuja aineistoja, joiden ylläpito on jatkuvaa. Aineistojen saatavuuteen liittyy myös asiakaspalvelua, jolloin räätälöity aineiston saaminen asiakkaan kohdealueelta on mahdollista.

Harmonisoidut tuotteet

GTK:n tuotteistusprosessiin kuuluvat harmonisoidut tuotteet – teemasta riippumatta ja asiakastarpeet huomioiden.

Datasta tuotteeksi -prosessi jakautuu kolmeen vaiheeseen: tiedon analysointi, tiedon jatkojalostaminen ja tuotteistaminen

Lähtöaineistona voidaan käyttää asiakkaan omaa dataa, GTK:n tuottamaa dataa tai molempia yhdessä. Käytettävissä olevan lähtöaineiston laatu varmistetaan ja yhtenäistetään. Lähtöaineistosta voidaan löytää uusia näkökulmia käyttämällä kehittyneitä menetelmiä kuten koneoppimista ja tekoälyä.

GTK on erikoistunut geologisen, geofysikaalisen ja geokemiallisen paikkatiedon käsittelyyn ja julkaisemiseen.

Kerätty tai digitoitu raakadata ei yleensä ole vielä sellaisenaan soveltuvaa julkaistavaksi. Tästä syystä aineistot tuotteistetaan eli käsitellään julkaisukelpoisiksi tuotteiksi.

Ota yhteyttä

Jätä yhteystietosi ja lyhyt viesti, niin asiantuntijamme vastaavat sinulle.

Ota yhteyttä suoraan asiantuntijaan

Ryhmäpäällikkö
+358295032203

Ajankohtaiset uutiset ja tietoa tuoreista tutkimustuloksista suoraan sähköpostiisi. Tilaa uutiskirje!