Vastuullista kesäduunia ja arvokasta työkokemusta – GTK:lle kesäksi 34 korkeakouluharjoittelijaa

Geologian tutkimuskeskus (GTK) tarjoaa tänäkin kesänä vastuullisia harjoittelupaikkoja korkeakouluopiskelijoille. GTK:n suosio kesän harjoittelupaikkana on vankka: hakemuksia tuli jälleen lähes kuusisataa.

GTK tarjoaa vuosittain kymmeniä kesäharjoittelupaikkoja pääosin geo- ja ympäristöalojen opiskelijoille. Tänä vuonna muutamia harjoittelupaikkoja oli tarjolla myös tukipalveluihin, kuten viestintään. Tulevan kesän korkeakouluharjoittelun haku toteutettiin helmikuussa, ja GTK:n suosio harjoittelupaikkana kasvoi entisestään: hakijoita oli yhteensä 582, kun vuonna 2021 määrä oli 564.

GTK:ssa korkeakouluharjoittelijat pääsevät tutustumaan maasto- ja vesitöihin ympäri Suomea. Heidän tehtäviinsä kuuluu muun muassa vesivarantojen ja mineraalipotentiaalien kartoitus, näytteenotto, käsittely ja varastointi. Osassa harjoittelupaikoista on mahdollisuus gradun tekemiseen, ja harjoittelujakson vauhdittamana syntyykin vuosittain muutama geoalan pro gradu -tutkielma.

Kaksi geologia kenttätyössä kirkkaissa vaatteissa
Kesäharjoittelijoita kenttätöissä Kuortaneella

Erinomaista palautetta aiemmilta vuosilta

GTK osallistuu jälleen Oikotien Vastuullinen kesäduuni -kampanjaan. Kampanjaan osallistumalla GTK on sitoutunut kuuteen hyvän kesätyön periaatteeseen: hyvä hakijakokemus, mielekäs työ, perehdytys ja ohjaaminen, oikeudenmukaisuus ja tasapuolisuus, kohtuullinen palkka sekä kirjallinen työsopimus ja työtodistus. Aiempien vuosien erinomainen harjoittelijapalaute sekä hakijamäärän kasvu kertovat GTK:n onnistuneen näissä tavoitteissa.

”Onnistunut ja vastuullisesti hoidettu harjoittelujakso on meille kunnia-asia ja palvelee sekä harjoittelijan että työnantajan tarpeita. Kun harjoittelija kokee olonsa arvostetuksi ja saa kesästä irti kaiken mahdollisen opin, se hyödyttää myös meitä”, toteaa GTK:n HR-asiantuntija Suvi Sirainen.

Usein edellisen vuoden hyvien kokemusten siivittämänä GTK:lle haetaan harjoitteluun uudestaan. Lisäksi on huomionarvoista, että moni pitkän linjan GTK:lainen on aikoinaan aloittanut uransa kesäharjoittelijana ja päätynyt myöhemmin vakituiseen työsuhteeseen. Harjoittelijoissa on siis tulevaisuus.

GTK:n korkeakouluharjoittelijat jakavat kesän ajan kuulumisiaan sosiaalisessa mediassa ja gtk.fi -sivustolla. Kurkkaa, mitä maastossa tapahtuu seuraamalla somessa aihetunnistetta #GTKpeople. Kesän 2021 korkeakouluharjoittelijoiden kuulumisia voit lukea täältä.

oikotie vastuullinen kesäduuni