Ennätysmäärä hakemuksia GTK:n korkeakouluharjoitteluun – 27 harjoittelijan tunnelmia tulossa kesän aikana

Geologian tutkimuskeskus GTK tarjoaa tänäkin kesänä vastuullisia harjoittelupaikkoja geo- ja ympäristöalan korkeakouluopiskelijoille. GTK:n suosio kesän harjoittelupaikkana on vankka. Tänä vuonna hakemuksia tuli ennätysmäärä: yli kuusisataa. Harjoittelijoiden tunnelmia voi seurata kesän aikana GTK:n kanavissa.

Nuori harjoittelija merimaisemassa kalliolla keltaisissa huomiovaatteissa katsoo kuvan etualalla olevaa toista henkilöä.

GTK tarjoaa vuosittain kymmeniä korkeakouluharjoittelupaikkoja pääosin geo- ja ympäristöalojen opiskelijoille. Kesän aikana toteutettavassa harjoittelussa opiskelijat pääsevät tutustumaan GTK:n tekemiin maasto- ja vesitöihin ympäri Suomea. Heidän tehtäviinsä kuuluu muun muassa vesivarantojen ja mineraalipotentiaalien kartoitus, näytteenotto, käsittely ja varastointi. Osassa harjoittelupaikoista opiskelija voi myös tehdä gradun, ja harjoittelujakson vauhdittamana syntyykin vuosittain muutama geoalan pro gradu -tutkielma.

Tänä vuonna haku harjoitteluun toteutettiin tammi-helmikuun vaihteessa, ja GTK:n suosio harjoittelupaikkana kasvoi entisestään: hakemuksia tuli yhteensä 634, kun vuonna 2022 määrä oli 582.

”Entisestään kasvanut hakemusmäärä ilahduttaa meitä kovasti”, sanoo GTK:n henkilöstöjohtaja Riikka Mäki ja jatkaa:

”Panostamme harjoitteluun ja haluamme tarjota kokemuksen, jossa opiskelijat kokevat tehtävänsä mielekkääksi ja sopivan haastaviksi sekä omaa osaamista syventäviksi ja urapolkua palveleviksi. Pidämme yhteyttä opiskelijoihin ympäri vuoden ja teemme yhteistyötä yliopistojen ja ainejärjestöjen kanssa.”

Hakijamäärän kasvun lisäksi aiempien vuosien erinomainen harjoittelijapalaute kertoo GTK:n onnistumisesta. Monet harjoittelijat hakevat GTK:lle uudestaan töihin, ja nykyisistä GTK:laisista usea on aloittanut uransa harjoittelijana.

Mäen mukaan GTK jatkaa harjoittelukokemuksen kehittämistä.

”Tänä vuonna valmistelimme ennakkoperehdytysmateriaalin, jonka harjoittelijat saivat muutama viikko ennen työn alkua. Sen avulla pyrimme tukemaan entistä paremmin työn aloitusta. Materiaalin kautta harjoittelijat pääsivät tutustumaan GTK:hon organisaationa ja kulttuuriimme: siihen, millaista on olla harjoittelijana GTK:ssa sekä töiden aloittamiseen liittyviin perusasioihin.”

Tänäkin vuonna mukana Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa

GTK on osallistunut aiempina vuosina Oikotien Vastuullinen kesäduuni -kampanjaan. Oikotie yhdisti marraskuun 2022 alussa kesäduunikampanjan Vastuullinen työpaikka -yhteisöön, johon GTK on liittynyt. Tämän myötä tutkimuskeskus on sitoutunut noudattamaan seuraavia periaatteita myös kesäharjoittelijoiden kohdalla:

  1. Kunnioitamme työnhakijaa.
  2. Perehdytämme työhön kunnolla.
  3. Esihenkilömme ovat työntekijöitä varten.
  4. Tarjoamamme työ on merkityksellistä, jossa saa kehittyä.
  5. Puutumme syrjivään kohteluun heti.
  6. Huolehdimme työntekijöidemme hyvinvoinnista.
  7. Maksamme kohtuullista palkkaa.

”Huolehtimalla korkeakouluharjoittelijoista luomme samalla pohjaa omalle tulevaisuudellemme”, toteaa Mäki.

   

Tunnelmia pitkin kesää

GTK:n korkeakouluharjoittelijat jakavat kesän ajan kuulumisiaan sosiaalisessa mediassa ja gtk.fi -sivustolla. Kurkkaa, mitä maastossa tapahtuu seuraamalla somessa aihetunnistetta #GTKpeople. Kesän 2022 korkeakouluharjoittelijoiden kuulumisia voit lukea tästä blogista.