Karttapalvelut

Karttapalveluista löydät suuren määrän havainto- ja mittaustietoa visuaalisessa muodossa. Aineistot on jaettu käyttötarkoituksen mukaisiin teemoihin kuten mineraaliesiintymiin, kallioperätutkimukseen ja turvemaiden kartoitukseen. Karttapalveluissa voit aktivoida haluamasi karttatasot, zoomata haluamaasi mittakaavaan ja klikata saadaksesi kohteesta lisätietoja.

Metallimalmit, teollisuusmineraalit ja malminetsintä

Mineral Deposits and Exploration (MDaE)

Karttasovellus sisältää Suomen mineraaliesiintymät, kaivokset, kaivosrekisteridatan, geologiset ja geofysikaaliset kartat sekä havainto- ja mittausdataa.

Siirry karttasovellukseen

Fennoscandian Mineral Deposits application

Malmiesiintymätietokanta ja karttasovellus sisältävät mineraaliesiintymät, kaivokset, metallogeeniset alueet sekä geologiset ja geofysikaaliset kartat Fennoskandian alueelta, sekä linkit ladattaviin karttatiedostoihin, tietokantaan ja kriittisten mineraalien tietokoosteisiin.

Tutustu tietokantaan

MPM Online Tool

Työkalulla voidaan hyödyntää GTK:n paikkatietoaineistoja ArcGIS ohjelmistoperheen spatiaalisten analyysifunktioiden avulla ja mallintaa mahdollisia malminetsintäalueita Pohjois-Suomen alueella.

Käytä työkalua

Mineral Systems in Finland

Verkkopalvelu sisältää systemaattisesti jäsenneltyä ja ylläpidettyä tietoa erityyppisistä mineraaliesiintymistä Suomessa. Verkkopalvelun avulla asiantuntijoiden on mahdollista arvioida mm. mineraalipotentiaalisten esiintymien sijaintia.

Siirry palveluun

Kallioperätutkimus

Suomen kallioperä

Hakupalvelu 1:200 000 kallioperään ja geologisiin yksiköihin (Finstrati) sekä niihin liittyviin sähköisiin julkaisuihin.

Tutustu hakupalveluun

Vesihuolto

Lähde

Lähde-verkkopalvelu kokoaa yhteen ja tuo kaikkien hyödynnettäväksi GTK:n tekemien pohjavesitutkimusten tulokset. Lisäksi palvelu tarjoaa yleistä tietoa Suomen pohjavesivaroista.

Tutustu pohjavesitutkimuksiin

Maa- ja kallioperä, rakentaminen ja maankäytön suunnittelu

Maankamara

Karttapalvelu tarjoaa tuoreimman kuvan Suomen maa- ja kallioperästä. Karttakuvaan voi yhdistää mm. MML:n laserkeilausaineistosta tuotetun korkeusmallin.

Katsele karttakuvia

Happamat sulfaattimaat

Tietoa happamien sulfaattimaiden esiintymisestä ja ominaisuuksista Suomen rannikkoalueella.

Lisätietoa sulfaattimaista

Pohjatutkimukset

Usean eri tuottajan aineistosta koottu pohjatutkimustietojen katselu- ja latauspalvelu.

Selaa tutkimustietoja

Maaperän taustapitoisuudet (TAPIR)

Karttapalvelu laskee maaperän alueellisia taustapitoisuusarvoja tietokantaan tallennettujen pitoisuushavaintojen perusteella.

Lisätietoa taustapitoisuuksista

Turvemaiden kartoitus

Suot ja turvemaat

Tietoa suo- ja turvemaiden maankäytöstä sekä kartoitetuista turvevaroista.

Siirry palveluun

Tuotteiden ja palveluiden käyttöehdot

Aineistot ja paikkatietotietotuotteet ovat pitkälti GTK:n omistamia ja niiden käyttöön liittyy ehtoja ja käytäntöjä. Alla olevista pdf-tiedostoista voit kätevästi tarkistaa, missä raameissa voit hyödyntää GTK:n aineistoja.

Ota yhteyttä

     

    * merkityt kentät ovat pakollisia.

    Täyttämällä ja lähettämällä tämän lomakkeen, ilmoitat, että olet lukenut tietosuojaselosteemme.