Rajapintapalvelut

Rajapintapalvelu on tekninen käyttöyhteys GTK:n palvelimelle, johon voit ottaa yhteyden paikkatieto-ohjelmistolla sekä valita ja noutaa sieltä tarvittavat aineistot. Rajapinnat perustuvat WMS- ja WFS-standardiin.

Palveluiden käyttö on maksutonta eikä edellytä kirjautumista, mutta käyttäjän on hyväksyttävä käyttöehdot ja huomioitava, että karttatasosta riippuen saatavilla on joko rajoitettu tai avoin jatkokäyttöoikeus.

Kallioperä

WMS-palvelun kopioitava osoite:
https://gtkdata.gtk.fi/arcgis/services/Rajapinnat/GTK_Kalliopera_WMS/MapServer/WMSServer?

WMS-karttatasot

WFS-palvelun kopioitava osoite: https://gtkdata.gtk.fi/arcgis/services/Rajapinnat/GTK_Kalliopera_WFS/MapServer/WFSServer?

WFS-karttatasot

Kiviainesvarannot

WMS-palvelun kopioitava osoite: https://gtkdata.gtk.fi/arcgis/services/Rajapinnat/GTK_Kiviainesvarannot_WMS/MapServer/WMSServer?

WMS-karttatasot

WFS-palvelun kopioitava osoite: https://gtkdata.gtk.fi/arcgis/services/Rajapinnat/GTK_Kiviainesvarannot_WFS/MapServer/WFSServer?

WFS-karttatasot

Geofysiikka

WMS-palvelun kopioitava osoite: https://gtkdata.gtk.fi/ArcGIS/services/Rajapinnat/GTK_Geofysiikka_WMS/MapServer/WMSServer?

WMS-karttatasot

Pohjatutkimukset

WMS-palvelun kopioitava osoite: https://gtkdata.gtk.fi/arcgis/services/Rajapinnat/GTK_Pohjatutkimukset_WMS/MapServer/WMSServer?

WMS-karttatasot

Maaperä

WMS-palvelun kopioitava osoite: https://gtkdata.gtk.fi/arcgis/services/Rajapinnat/GTK_Maapera_WMS/MapServer/WMSServer?

WMS-karttatasot

WFS-palvelun kopioitava osoite: https://gtkdata.gtk.fi/arcgis/services/Rajapinnat/GTK_Maapera_WFS/MapServer/WFSServer?

WFS-karttatasot

Rajapintapalvelut muualla verkossa

GTK:n rajapintapalvelun tuotteisiin on linkkejä mm. MML:n Paikkatietoikkunassa, joka on karttapalvelu, jossa voit luoda omia karttanäkymiäsi yhden tai useamman organisaation tuottamista karttatasoista.

Rajapintojen käyttöohjeet ja GTK:n palveluiden käyttöehdot

Aineistot ja paikkatietotietotuotteet ovat pitkälti GTK:n omistamia ja niiden käyttöön liittyy ehtoja ja käytäntöjä. Alla olevista pdf-tiedostoista voit kätevästi tarkistaa, missä raameissa voit hyödyntää GTK:n aineistoja.

Ota yhteyttä

     

    * merkityt kentät ovat pakollisia.

    Täyttämällä ja lähettämällä tämän lomakkeen, ilmoitat, että olet lukenut tietosuojaselosteemme.