Siirry sisältöön

Rajapintapalvelut

Rajapintapalvelu on tekninen käyttöyhteys GTK:n palvelimelle, johon voit ottaa yhteyden paikkatieto-ohjelmistolla sekä valita ja noutaa sieltä tarvittavat aineistot. Rajapinnat perustuvat WMS- ja WFS-standardiin.

Palveluiden käyttö on maksutonta eikä edellytä kirjautumista, mutta käyttäjän on hyväksyttävä käyttöehdot ja huomioitava, että karttatasosta riippuen saatavilla on joko rajoitettu tai avoin jatkokäyttöoikeus.

Kallioperä

WMS-palvelun kopioitava osoite:
https://gtkdata.gtk.fi/arcgis/services/Rajapinnat/GTK_Kalliopera_WMS/MapServer/WMSServer?

WMS-karttatasot

WFS-palvelun kopioitava osoite: https://gtkdata.gtk.fi/arcgis/services/Rajapinnat/GTK_Kalliopera_WFS/MapServer/WFSServer?

WFS-karttatasot

Kiviainesvarannot

WMS-palvelun kopioitava osoite: https://gtkdata.gtk.fi/arcgis/services/Rajapinnat/GTK_Kiviainesvarannot_WMS/MapServer/WMSServer?

WMS-karttatasot

WFS-palvelun kopioitava osoite: https://gtkdata.gtk.fi/arcgis/services/Rajapinnat/GTK_Kiviainesvarannot_WFS/MapServer/WFSServer?

WFS-karttatasot

Geofysiikka

WMS-palvelun kopioitava osoite: https://gtkdata.gtk.fi/ArcGIS/services/Rajapinnat/GTK_Geofysiikka_WMS/MapServer/WMSServer?

WMS-karttatasot

Pohjatutkimukset

WMS-palvelun kopioitava osoite: https://gtkdata.gtk.fi/arcgis/services/Rajapinnat/GTK_Pohjatutkimukset_WMS/MapServer/WMSServer?

WMS-karttatasot

Maaperä

WMS-palvelun kopioitava osoite: https://gtkdata.gtk.fi/arcgis/services/Rajapinnat/GTK_Maapera_WMS/MapServer/WMSServer?

WMS-karttatasot

WFS-palvelun kopioitava osoite: https://gtkdata.gtk.fi/arcgis/services/Rajapinnat/GTK_Maapera_WFS/MapServer/WFSServer?

WFS-karttatasot

Rajapintapalvelut muualla verkossa

GTK:n rajapintapalvelun tuotteisiin on linkkejä mm. OneGeologyEurope-portaalissa ja MML:n Paikkatietoikkunassa, joka on karttapalvelu, jossa voit luoda omia karttanäkymiäsi yhden tai useamman organisaation tuottamista karttatasoista.

Spatineo Directory

Spatineo on rajapintapalveluiden seurantatyökalu, joka kertoo reaaliaikaisesti palveluiden saatavuudesta ja vasteajoista.

Rajapintojen käyttöohjeet ja GTK:n palveluiden käyttöehdot

Aineistot ja paikkatietotietotuotteet ovat pitkälti GTK:n omistamia ja niiden käyttöön liittyy ehtoja ja käytäntöjä. Alla olevista pdf-tiedostoista voit kätevästi tarkistaa, missä raameissa voit hyödyntää GTK:n aineistoja.

Ota yhteyttä

    KylläEi


    * merkityt kentät ovat pakollisia.

    Täyttämällä ja lähettämällä tämän lomakkeen, ilmoitat, että olet lukenut tietosuojaselosteemme.

    Jos tarvitset lisätietoa rajapintapalveluiden käytöstä, ota yhteyttä: verkkopalvelut@gtk.fi