Kokkola Material Week 2023

Ajankohta: 20.11.2023 - 23.11.2023Sijainti: Kauppatori 5, 67100 Kokkola

Kokkola Material Week vie meidät matkalle kohti kestävää tulevaisuutta

Seminaariviikon seitsemän osiota kertovat kaiken siitä, mitä kemianteollisuudessa, biotaloudessa ja akkutekniikassa tapahtuu nyt ja tulevaisuudessa. Emme unohda myöskään osaajia ja klustereita, jotka saavat kaiken tämän tapahtumaan. Tervetuloa mukaan Kokkola Material Weekille 20.-23.11.2023!

Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan verkkosivuilla: www.materialweek.fi

Seminaariviikon yhteenveto:

PreKMW 20.11.
Toimialat kehittyvät ja kasvavat, joten monipuolista osaamista tarvitaan nyt ja tulevaisuudessa. Tämä koskee niin Kokkolan seutua kuin koko Suomea. Mistä ja miten löytää ammattitaitoista työvoimaa? Kuinka houkutella uusia tulijoita, ja saada heidät jäämään? Ja ennen kaikkea – olemmeko valmiita muutokseen? Seuraa maanantaina 20.11. live streamin kautta erinomaisia puhujia ja syvenny kanssamme aiheeseen!

Opening Seminar 21.11.
Seminaariviikko alkaa virallisesti tiistaina 21.11., jolloin Kokkola Material Weekin avajaisseminaari pidetään Kokkolan kaupungintalolla. Tulemme kuulemaan useita mielenkiintoisia ja ajankohtaisia esityksiä kestävästä teollisesta kehityksestä. Osa tilaisuuden puhujista on jo julkistettu, mutta pari yllätystä on vielä luvassa… Seminaarin päätteeksi on myös loistava mahdollisuus verkostoitua kuunnellen upeiden kokkolalaisten muusikoiden sävelmiä.

GeoKokkola 22.11.
Keskiviikkona 22.11. GeoKokkola aamupäivässä syvennytään alueellisesti keskeisen vastuullisen akkuarvoketjun ja siihen läheisesti liittyvän mineraali- ja kiertotalouden teemoihin. Tänä vuonna keskiössä ovat puhdas siirtymä, EU:n uusi akkuasetus ja toimijoiden katsaukset sekä mineraalisektorin raaka-aineiden hyödyntämisen toimet. GeoKokkolasta vastaavat yhteistyössä Geologian tutkimuskeskus GTK, KPEDU ja Kokkolan yliopistokeskus Chydenius/Oulun yliopisto.

ReKokkola 22.11.
Kiertotalous tarkoittaa siirtymistä perinteisestä mallista kohti uusiutuvaa tuotantoa ja kulutusta. Sivuvirtojen hyödyntäminen on keskeinen osa kiertotaloutta. Jäte muuntuu arvokkaiksi raaka-aineiksi, ja näin saavutetaan ympäristöhyötyjä, resurssitehokkuutta ja uusia tulonlähteitä. ReKokkolassa keskiviikkona 22.11. kuulemme, miten kaikenkokoiset yritykset voivat omaksua kiertotalouden menetelmiä vähentääkseen jätettä, säästääkseen resursseja ja edistääkseen kasvua. Sosiaalisen, taloudellisen ja ympäristövastuun edelläkävijäyritykset kertovat siirtymisestään perinteisistä kestäviin toimintatapoihin.

Industry Meeting Point 22.11.
Tervetuloa keskiviikkona 22.11. illalla Industry Meeting Pointiin, verkostoitumistapahtumaan jossa pääset tapaamaan suurhankkeiden ja -yritysten edustajia, verkostoitumaan ja neuvottelemaan jopa uusista alihankintakumppanuuksista. Mukana mm. Kokkolan suurteollisuusalueen (KIP) toimijoita ja Kokkolan Urheilupuiston hybridiareenan allianssi. Huomaathan, että Industry Meeting Point tapahtuma järjestetään vain paikan päällä kaupungintalolla. Merkitse kalenteriisi ja suuntaa kaupungintalolle – Nähdään siellä!

BioKokkola 23.11. 
Torstaina 23.11. aamupäivällä järjestettävä BioKokkola tuo tänäkin vuonna esille biotalouden kuumat aiheet, mahdollisuudet ja yritysesimerkit. Aamupäivän ensimmäinen teema tarkastelee kestävää ruoantuotantoa sekä ihmisten että eläinten ravinnon näkökulmasta, ja toisen teeman aihe käsittelee kiertolannoitteiden ja maanparannusaineiden uusimpia tutkimustuloksia. BioKokkolan järjestelyistä vastaavat Centria-ammattikorkeakoulu ja Luonnovarakeskus.

Clusters and Co-operation 23.11.
Löydä yhteistyön ydin ja liity seuraamme informatiiviseen tilaisuuteen torstaina 23.11. iltapäivällä! Team Finland -verkoston toimijoiden järjestämässä ohjelmassa on kyse klustereiden ja yhteistyön tärkeydestä. Kuulemme kokemuksia ja ajatuksia käytännön työkaluista klustereissa työskenteleviltä suomalaisilta ja tanskalaisilta asiantuntijoilta. Lisäksi käsitellään sekä alueellisen että kansainvälisen yhteistyön merkitystä erityisesti pohjoismaisesta näkökulmasta tarkasteltuna. Älä jätä väliin tätä tilaisuutta kohdata kokeneita klusteri- ja yhteistyöammattilaisia, sekä saada konkreettisia ideoita jotka voivat auttaa muuttamaan liiketoimintaasi!

Kansainvälinen kemianteollisuuden, biotalouden ja akkuteknologian vuosittainen tapahtumaviikko Kokkola Material Week järjestetään jälleen 20. – 23.11.2023 Kokkolan kaupungintalolla. Koko viikko, Industry Meeting Pointia lukuun ottamatta, on seurattavissa myös live streamin välityksellä. Maksuton tapahtuma on tarkoitettu yrityksille, tutkijoille, päättäjille, opiskelijoille, aluekehittäjille, rahoittajille ja muille alasta kiinnostuneille.