Webinaari: Mineraalistrategian valmistelun eteneminen (TEM)

Ajankohta: 11.04.2024 - 11.04.2024Sijainti: Teams

Kompassi kalliolla

Tervetuloa kuulemaan kansallisen mineraalistrategian valmistelun etenemisestä 11.4.2024 klo 13–15!

Vuoden 2023 lopussa käynnistyneen mineraalistrategian valmistelun ensimmäinen vaihe on valmis. Työtä on tehty kahdeksassa temaattisessa alatyöryhmässä. Ryhmät ovat laatineet strategian eri osa-alueista tilannekuvan sekä hahmotelleet sen pohjalta tavoitteita ja toimenpiteitä.

Tässä tilaisuudessa kerromme tähän asti tehdystä työstä sekä strategiavalmistelun seuraavista vaiheista. Tilaisuuden aikana on mahdollista esittää kysymyksiä.

Tilaisuus järjestetään webinaarina torstaina 11.4.2024 klo 13–15. Webinaarilinkki lähetetään ilmoittautuneille lähempänä tilaisuutta. Webinaaria ei tallenneta, mutta sen materiaalit tulevat jakoon TEMin tapahtumakalenteriin ja valtioneuvoston Hankeikkunaan.

Tilaisuus on avoin kaikille mineraalistrategiasta kiinnostuneille. Kutsua saa välittää eteenpäin.

Ilmoittaudu viimeistään 9.4. tällä ilmoittautumislomakkeella.

Tervetuloa!

Työ- ja elinkeinoministeriö
Mineraalistrategian valmistelutiimi

Työ- ja elinkeinoministeriön johdolla valmisteltava mineraalistrategia koostaa yhteisen näkemyksen mineraalialan sekä teollisuuden raaka-ainehuollon tilanteesta, politiikan tavoitteista ja päälinjoista. Työn päätavoitteena on edistää suomalaisen mineraaliklusterin kasvua ja tuottavuutta, nostaa kaivosteollisuuden raaka-aineiden jalostusarvoa sekä vahvistaa innovaatioekosysteemien syntyä. Mineraalistrategia valmistellaan vuoden 2024 aikana. Lue lisää työ- ja elinkeinoministeriön sivuilta.  

Geologian tutkimuskeskus on mukana mineraalistrategian valmistelussa.