GTK käynnistää uraohjelman geo- ja ympäristöalan korkeakoulutetuille – haku GTKtrainee-ohjelmaan alkaa elokuussa 2023

Ensi syksynä käynnistyvä GTKtrainee-ohjelma tarjoaa tulevaisuuden osaajille ponnahduslaudan omalla uralla. Ohjelman osallistujat saavat laadukasta ohjausta, koulutuksia ja tutustumisjaksoja alan työhön sekä mahdollisuuden pidempiaikaiseen urapolkuun GTK:ssa.

Kaksi henkilöä kalliolla kävelemässä huomiovaatteissa

Geologian tutkimuskeskus lanseeraa tulevana syksynä uuden GTKtrainee-ura- ja koulutusohjelman geo- ja ympäristöalan korkeakoulutetuille. Ohjelman tavoitteena on tarjota pian valmistumassa oleville tai maksimissaan kaksi vuotta sitten valmistuneille osaajille monipuolista työkokemusta ja kehittymismahdollisuuksia GTK:ssa. Samalla GTK saa tilaisuuden löytää ja kouluttaa uutta henkilöstöä erikoisosaamista vaativiin tehtäviin.

”GTKtrainee luotiin operatiivisten yksiköidemme henkilöstö- ja osaamistarpeista. Meillä on tehtäviä, joihin geo- tai ympäristöalan tutkinto tarjoaa erinomaisen pohjan, mutta spesifimmän ammattitaidon hankkiminen vaatii tietyissä tehtävissä työskentelyä ja lisäkouluttautumista”, kertoo trainee-ohjelman suunnittelusta vastaava HRD-erikoisasiantuntija Suvi Vesterinen.

Ohjelman aikana osallistujat, eli traineet, perehdytetään ja koulutetaan omalle osaamisalalleen. Jokaiselle traineelle nimetään GTK:n sisältä mentori, joka ohjaa, tukee ja sparraa traineeta työsuhteen ajan niin työtehtävissä kuin henkilökohtaisten ammatillisten tavoitteiden saavuttamisessa. Traineet pääsevät tutustumaan monipuolisesti geoalan työtehtäviin, alueelliseen geologiaan sekä GTK:n eri toimintoihin ja tutkimusinfraan. GTKtraineet ovat ohjelman ajan työsuhteessa GTK:hon ja heille maksetaan työtehtävien vaatimustason mukaista palkkaa.

GTKtraineen tutustumisjaksot ja kehittämistehtävät antavat traineille ainutlaatuisen mahdollisuuden oman osaamisen kehittämiseen sekä verkostoitumiseen ja työskentelyyn alan huippuammattilaisten kanssa. Traineen on mahdollista saada vakituinen työpaikka ohjelman loppupuolella tehtävän arvioinnin sekä GTK:n resurssitarveharkinnan jälkeen.

”Ohjelma tarjoaa hienon mahdollisuuden uransa alussa olevien osaajien ja GTK:n kohtaamiselle sekä pidempiaikaisen urapolun rakentamiselle ja osaamisen kehittämiselle”, Vesterinen toteaa.

Haku ensimmäiseen GTKtrainee-ohjelmaan alkaa 1.8.2023

Ensimmäinen GTKtrainee-ohjelma järjestetään 1.10.2023–31.12.2024. 15 kuukautta kestävään ohjelmaan voi hakea tulevan elokuun alusta alkaen. Hakuun tulee yhteensä kuusi trainee-paikkaa geoaineistojen, hydrogeologian ja merigeologian osaamisaloille.

”Kannustamme kaikkia pian valmistuvia tai vastavalmistuneita osaajia hakemaan ohjelmaan. Aiempi alan työkokemus ei ole välttämätön, vaan motivaatiolla ja kehittymishalulla pääsee pitkälle”, sanoo Vesterinen.

Lisätietoja GTKtrainee-ohjelmasta löydät sen omilta sivuilta. Kerromme lisää tulevan ohjelman sisällöstä lähempänä hakuajan alkamista.