GTK mukaan Oikotien Vastuullinen työpaikka -yhteisöön

Geologian tutkimuskeskus haluaa tarjota työntekijöilleen reilun ja arvostavan työpaikan. Työpaikan vastuullisuuden arviointia ja kehittämistä tukee jatkossa jäsenyys Oikotien Vastuullinen työpaikka -yhteisössä.

GTK post it fläppitaululla

Eläväisessä työelämässä on tärkeää aktiivisesti pitää huolta, että työntekijät kokevat tulevansa kuulluksi ja voivat hyvin työssään. GTK on panostanut viime vuosina työn tekemisen tapojen ja työympäristöjen kehittämiseen mm. GTK 2.0 — tulevaisuuden monipaikkainen työ -muutosohjelman kautta. Nyt GTK liittynyt mukaan uuteen Oikotien Vastuullinen työpaikka -yhteisöön hakeakseen kokemuksia ja näkemyksiä kehittämiseen muilta yhteisön organisaatioilta.

“Odotamme innolla yhteisön toiminnan käynnistymistä. Yhteisöön kuuluminen tarjoaa meille mahdollisuuden oppia muilta sekä tuoda omat parhaat käytäntömme koko yhteisön hyödyksi”, toteaa GTK:n HR-asiantuntija Suvi Vesterinen.

GTK on useamman edellisen kesän ajan ollut mukana Oikotien Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa, ja sitoutunut näin hyvän kesätyönantajan periaatteisiin. Oikotie yhdistää 1.11.2022 alkaen Vastuullinen kesäduuni -kampanjan Vastuullinen työnantaja -kampanjan kanssa yhdeksi kokonaisuudeksi: Vastuullinen työpaikka -yhteisöksi. Yhdistämisen taustalla on huomio siitä, että vastuullisuus ei ole yksittäinen tapahtuma tai kampanja, vaan pitkäjänteistä tulevaisuuteen katsomista.

Kaikki Vastuullinen työpaikka -yhteisöön kuuluvat sitoutuvat alla oleviin vastuullisen työnantajuuden periaatteisiin. Yhteisön jäsenet kantavat vastuuta kehittämällä työn tekemisen tapoja vastuullisempaan suuntaan, paremman työelämän puolesta. Jäsenet hakevat oppia muilta, kannustavat esimerkein ja vaikuttavat teoilla. Oikotien viimeisimmän tiedon mukaan yhteisössä on mukana 700 työnantajaa ja 400 000 työntekijää.

Vastuullisen työnantajuuden periaatteet:

  • Kunnioitamme työnhakijaa
  • Perehdytämme työhön kunnolla
  • Esihenkilömme ovat työntekijöitä varten
  • Tarjoamamme työ on merkityksellistä, jossa saa kehittyä
  • Puutumme syrjivään kohteluun heti
  • Huolehdimme työntekijöidemme hyvinvoinnista
  • Maksamme kohtuullista palkkaa

Lue lisää Oikotien Vastuullinen työpaikka -yhteisöstä täältä.

Mitatusti vastuullinen työnantaja

GTK:ssa mitataan säännöllisesti työntekijöiden kokemuksia työskentelystä organisaatioissa. Vuosittaiset mittaukset kertovat hyvästä tilanteesta: esimerkiksi vuoden 2021 VMBaro -henkilöstökyselyn mukaan GTK sai lähes kaikista mitatuista osa-alueista, kuten esihenkilötyöstä, korkeammat lukemat verrattuna VMBaron valtion asiantuntijanormiin (GTK 4,10 – Valtio 3,94). Myös työtyytyväisyyden kokonaisuus (GTK 3,74 – Valtio 3,63) sekä työyhteisöindeksi (GTK 3,93 – Valtio 3,90) ovat hyvällä tolalla.

Oikotien vastuullinen kesäduuni 2022 -tutkimuksessa puolestaan GTK:n kesätyökokemuksen keskiarvo oli 3.71 (asteikolla 1-4), mikä on parempi kuin suurten työnantajien sarjan sekä parempi kuin kaikkien tutkittujen työnantajien keskiarvo. Tutkimuksessa GTK oli mukana suurten työnantajien (250-1000 työntekijää) kategoriassa, jossa vertailtiin yhteensä 65 työnantajaa korkeakouluharjoittelijoiden antaman palautteen pohjalta. GTK:n kokonaissijoitus tässä kategoriassa oli 14.

GTK:n ensimmäisessä vastuullisuusraportissa (4/2022) kerrotaan v. 2021 aikana toteutuneesta, vastuullisesta työnantajatoiminnasta. Vastuullisuusraporttiin voit tutustua täältä.

Lue lisää, millaista on olla meillä töissä ja katso avoimet työpaikkamme täältä.