Siirry sisältöön

Mineraalitalous

Mineraalipotentiaalin arviointi

GTK:lla on pitkä kokemus ja menestyksekäs historia malmitutkimuksen kaikilta sektoreilta Suomessa. GTK:n jatkuvasti päivittämä digitaalinen aineisto antaa vankan pohjan malmipotentiaalin kartoitukselle.

Mineraaliprosessointi ja mineraloginen tutkimus

GTK:n laboratoriotoiminnot ja GTK Mintecin koetehdas ovat erikoistuneet palvelemaan kaivos-, metalli, ympäristö- ja kemianteollisuuden alan toimijoita. Tutkimuskokonaisuus kattaa ketjun lähtien mineralogisesta ja isotooppigeologisesta tutkimuksesta ja laboratoriomitan rikastuskokeista aina jatkuvatoimisiin koetehdasmittakaavan ajoihin. Kokonaisuus on kansainvälisesti ainutlaatuinen.

Asiakastarina: Keliber Oy – Mineraalituotannosta tukea ilmastoystävälliseen kehitykseen

Voiko kallioperän mineraalivaroja hyödyntää kestävällä ja kannattavalla tavalla? Keski-Pohjanmaalle litiumin tuotantokokonaisuutta suunnittelevassa Keliberissä uskotaan näin. GTK:n ja Keliberin yhteistyö on kestänyt jo lähes 20 vuotta.

Lue lisää asiakastarinasta

Asiakastarina: Timegate Instruments Oy – Innovaatiota ja uudenlaisia kumppanuuksia

Oululainen Timegate kehitti uudenlaisen Raman-mittalaitteen nopeaan ja tarkkaan materiaalien tunnistamiseen. Yhteistyössä GTK Mintecin koetehtaan kanssa laitetta päästiin testaamaan käytännössä ja näin vauhdittamaan teknologian kaupallistamista.

Lue lisää asiakastarinasta

Ota yhteyttä  * merkityt kentät ovat pakollisia.

  Täyttämällä ja lähettämällä tämän lomakkeen, ilmoitat, että olet lukenut tietosuojaselosteemme.

  Lisätietoja

  Asko Käpyaho
  Yksikön päällikkö, Mineraalitalouden ratkaisut
  asko.kapyaho@gtk.fi
  029 503 2327
  Aleksi Salo
  Ryhmäpäällikkö / asiakkuudet
  aleksi.salo@gtk.fi
  029 503 3425