Siirry sisältöön

Ympäristö

Edistämme maa- ja merialueiden kestävämpää käyttöä kehittämällä innovatiivisia riskienhallintaratkaisuja sekä asiakkaiden tarvitsemia geotietotuotteita.

Teemme tutkimuksia ja tuotamme ratkaisuja mm. kaavoituksen, rakentamisen, maa- ja merialueiden sekä soiden kestävän käytön, ympäristövaikutusten arvioinnin ja päätöksenteon tueksi. Laajat aineistomme sekä geologian ja geokemian osaamisemme ovat avaintekijöitä maaperän, pohjaveden ja pintaveden suojeluun liittyvissä hankkeissa sekä ympäristön tilaa ja muutoksia selvittävissä tutkimuksissa. Asiakkainamme ovat mm. kunnat ja kaupungit, yritykset kuten bioenergiatuottajat, tuulivoimayhtiöt ja satamat.

”Arvioimme muuttuvan ympäristön vaikutuksia maa- ja merialueilla”

Ympäristövaikutusten ja riskien hallinta

Palvelut merellä

Rannikko- ja merialueita hyödynnetään monipuolisesti erilaisiin rakennuskohteisiin. Perinteisiä käyttökohteita ovat ylläpidetyt vesiväylät, kaapelit ja putkilinjat. Uusia sektoreita ovat esimerkiksi merelle sijoitetut tuulivoimapuistot, osittain meren päälle tai mereltä vallatulle alueelle rakennetut talot ja tunnelihankkeet.

Suo- ja turvemaiden palvelut

Suo- ja turvemaiden palvelut liittyvät muun muassa soiden kestävän käytön, hiilitaseiden ja korkeamman jalostusasteen tuotteiden ratkaisuihin kohteellisella tasolla, koko Suomen kattavilla sovellutuksilla sekä kansainvälisiin tarpeisiin. Soista ja turpeista tuotettu tieto antaa vankan pohjan päätöksentekoon laajalle toimialueelle lupaviranomaisista raaka-aineen jalostajiin.  

Asiakastarina: Vapo Oy – Uutta teollisuutta tutusta raaka-aineesta

Vapo-konserni kehittää uusia suomalaisia tuotteita kansainvälisille markkinoille. Geologian tutkimuskeskus tuottaa soveltavaa tietoa ja innovatiivisia menetelmiä kehittämisen alustaksi.

Lue lisää asiakastarinasta

Ota yhteyttä

   

  * merkityt kentät ovat pakollisia.

  Täyttämällä ja lähettämällä tämän lomakkeen, ilmoitat, että olet lukenut tietosuojaselosteemme.

  Lisätietoja

  Jouni Pihlaja
  Yksikön päällikkö, Ympäristöratkaisut
  jouni.pihlaja@gtk.fi
  029 503 4313